«En politisk gavepakke». Da Bidens folk så hvem som skulle granske dem, sto jubelen i taket.

President Joe Biden og hans administrasjon skal gjennomgranskes de neste årene. Det varsler republikanerne i Representantenes hus.

NEW YORK (Aftenposten): Republikanerne har satt i gang et granskningsmaraton mot presidenten, men risikerer å skyte seg selv i foten.

NYHETSANALYSE: Med svært knapp margin tok republikanerne over makten i Representantenes hus etter mellomvalget i november.

Ettersom demokratene fortsatt kontrollerer Det hvite hus og Senatet, er det imidlertid begrenset hva høyresiden kan få utrettet.

Men på ett område har de fritt spillerom: når det gjelder å sette i gang granskninger av president Joe Biden og hans presidentadministrasjon.

Og det planlegger republikanerne å gjøre til gagns. Hunter Bidens laptop, forretningsvirksomhet og påståtte koblinger til faren Joe Biden står høyt på prioriteringslisten. Det samme gjør granskninger av kaoset på grensen til Mexico, uttrekkingen fra Afghanistan, trusselen fra Kina og koronapandemiens opprinnelse.

Noen snakker allerede høyt om å stille både presidenten og flere av hans ministre for riksrett.

Det hvite hus ser foreløpig ut til å ta det hele med fatning. De øyner nemlig en mulig vinnersak i republikanernes granskningsmaraton. Da listen over hvem som skal granske dem, ble offentliggjort, sto jubelen i taket i Det hvite hus.

Les hele saken med abonnement