Vi blir hjemme – episode 5

En enorm eksplosjon rammer Beirut og legger deler av den libanesiske hovedstaden i ruiner. Mens skolene i New York åpnes igjen, stenges de i Norge – og ungdommenes psykiske helse begynner for alvor å slå sprekker. (Regi: Maren Victoria Thingnæs og Marianne Mørk)

Aldersgrense 6 år
Mer i denne kategorien
5 Episoder
  1. Vi blir hjemme – episode 2

    Idet viruset for alvor begynner å spre seg i New York, blir Clyde (9) tvunget til å forlate byen sin. I Norge sliter Mina (17) med å holde seg våken på den digitale skolebenken, og Mohammed drar på sin første campingtur. (Regi: Maren Victoria Thingnæs og Marianne Mørk)
  2. Vi blir hjemme – episode 1

    I Norge er Julie (19) knust etter å ha blitt dumpet. I Spania frykter Lilou (15) for livet til sin kronisk syke mor, og i New York gleder Audra (17) seg til å ta lappen. Så stenges hele verden ned. (Regi: Maren Victoria Thingnæs og Marianne Mørk)
  3. Vi blir hjemme – episode 3

    Brasil er nå det nest verst korona-rammede landet i verden, med to millioner smittede. På grunn av bronkitten tør Alecsander fortsatt ikke å gå ut av huset. Han er isolert sammen med moren og lillebroren. I Spania havner moren til Lilou (15) på sykehus, og oldefaren dør. (Regi: Maren Victoria Thingnæs og Marianne Mørk)
  4. Vi blir hjemme – episode 4

    En hel verden sjokkeres av drapet på George Floyd, og i New York er Audra (17) fortvilet. I Libanon holder Christina (17) på å bli gal i lockdown. I Norge drar Mohammed på drive-in eid-feiring. (Regi: Maren Victoria Thingnæs og Marianne Mørk)
  5. Vi blir hjemme – episode 6

    Clyde (9) er stresset foran det amerikanske presidentvalget, og Audra (17) er rasende fordi hun er for ung til å stemme. Lilous mor kommer hjem fra sykehus med fantastiske nyheter idet verden nærmer seg ett år i lockdown. (Regi: Maren Victoria Thingnæs og Marianne Mørk)
Video DokumentarSe flere →
  1. Dokumentar: Forglemmegei

    Da Per Arvid bestemmer seg for å fortelle om overgrepene han ble utsatt for som barn, kontakter han barndomsvennen Anton. De neste seks årene følger Anton Per Arvid og samboeren med kamera mens de står i sitt livs verste storm. (Regi: Anton Ligaarden)
  2. Post partum

    Når barnet endelig kommer, er det ikke den store gleden Mats har sett for seg. Ungen gråter og vil ha mamma. Mats føler seg utilstrekkelig og utenfor. Og stenger følelsene inne. (Regi: Mats Bårtvedt Hansen)
  3. Rein og vind

    På Fosen har staten satt opp 80 vindmøller midt i reinens viktigste beiteområde. Samene som driver der fikk i 2021 Høyesteretts medhold i byggingen er rettsstridig: – Den norske stat prøver å kjøre oss til veggs. (Regi: Hanna Johre)
  4. «Skjelv du på handa, Vladimir?»

    Noen uker inn i Russlands krigføring mot Ukraina skriver filmskaper og poet Odveig Klyve et dikt adressert til den russiske presidenten og publiserer det på Facebook. (Regi: Odveig Klyve)
  5. Gir deg

    Sau og menneske. Avhengighet og samhold, disiplin og takknemlighet. Tettere på prosessen skal det godt gjøres å komme. (Regi: Jostein Venås)
  6. Dødsfellen i Deerwood

    Minner er rare greier. Og tiden har tuklet med hukommelsen til Jack og Betty. Hvordan havnet familien egentlig på togskinnene den dagen? Og hvordan overlevde de kollisjonen? (Regi: James P. Gannon)
  7. Taxiderman

    Sørgende dyreeiere valfarter til Alberto med døde katter, hunder og papegøyer. Han er en av få taksidermister som spesialiserer seg på å stoppe ut kjæledyr. Men kjærligheten til det makabre uttrykkes også gjennom provoserende og absurde skulpturer laget av dyrerester. Vi advarer om sterke scener. (Regi: Rossella Laeng)
  8. Turning man

    Utdannet sivilingeniør, høyttaleroppfinner, danser og fullblods 68-er. Jürgen Leppert, kjent som «Der Dreher» (Turning Man) – går stadig mot strømmen. Han er et levende bevis på at man aldri er for gammel for et skikkelig rave. (Regi: Robin Trouillet)
  9. Voguing with Beethoven

    Høykultur møter subkultur i denne filmen om identitet og tilhørighet. I hovedrollene: Det Norske Kammerorkester og Oslos ballroom community. (Regi: Emilie Norenberg)
  10. Baghdad on fire

    I 2019 marsjerer en hel generasjon irakere i gatene i håp om å gjenvinne landet sitt. Ungdomsprotestene møtes med kuler og tåregass. 600 mennesker mister livet. For Tiba (20) blir prisen for revolusjonen som aldri kom, svært høy. (Produsert av Integral film. Regi: Karrar al-Azzawi)
  11. Lykkejegerne

    Ifølge spanske myndigheter bor det om lag 50.000 nordmenn i Spania. Hva tenker de selv om å reise til et fremmed land i jakten på et bedre liv? (Produsert av Folkefiender v/ Kristoffer Sindre Vittersø. Regi: Runar Sørheim)
Dokumentarserie: En gave fra GudSe flere →
  1. En gave fra Gud – Del 5: Russland og NATO

    DOKUMENTARSERIE: Etter kuppforsøket i 2016 har Tyrkia økt sin tilnærming til Russland. NATO-vennlige offiserer er kastet ut av militæret og erstattet med prorussiske. Landets endrede alliansepolitikk kan få store geopolitiske konsekvenser.
  2. En gave fra Gud – Del 4: Forfulgt og fengslet

    DOKUMENTARSERIE: Etter kuppforsøket er nesten 100.000 tyrkere fengslet i den politiske utrenskningen. Enda flere har mistet jobbene sine og mange er drevet på flukt. Birgul og familien hennes er blant dem som har måttet flykte for å unngå fengsel.
  3. En gave fra Gud – Del 3: Presidentens erkefiende

    DOKUMENTARSERIE: Tyrkias president beskylder predikanten Fethullah Gülen for å stå bak kuppforsøket. Siden de to brøt med hverandre i 2013, har Erdogan gjort alt han kan for å fjerne Gülen-tilhengere fra maktposisjoner. Dokumentarteamet fikk et eksklusivt intervju med predikanten i USA.
  4. En gave fra Gud – Del 2: Marinen i arrest

    DOKUMENTARSERIE: På selve kuppkvelden ble den tyrkiske marinen varslet om et mulig terrorangrep. I all hast seilte flåten ut i åpent hav. Lite visste kapteinene om at de dagene etter skulle bli arrestert for å ha deltatt i kuppforsøket.
  5. En gave fra Gud – del 1: Massakren på broen

    DOKUMENTARSERIE: Kuppforsøket i Tyrkia i 2016 besto av flere militære aksjoner rundt omkring i landet, men hendelsene på Bosporos-broen står igjen som symbolet på det mislykkede kuppet. Rett etter at presidenten gikk ut på TV og ba folket nedkjempe soldatene, strømmet folk til broen. Men hvem var de? Og hadde egentlig soldatene på broen noe med kuppet å gjøre?
  • Jonas Brenna

Gjennom et helt ekstraordinært år har ni unge mennesker fra seks forskjellige land filmet seg selv i en usikker og nedstengt verden preget av pandemi.

I løpet av noen dager i mars 2020 blir alle fratatt hverdagen sin.

Les hele saken med abonnement