På innsiden av Oslos nye feberklinikker: – Det er som en film

Bydelshuset på Nordstrand er i ekspressfart gjort om til en feberpoliklinikk. Syv slike åpnet i Oslo denne uken. I stedet for at potensiell smitte kommer inn på fastlegekontorene, blir pasienter i risikogruppen som trenger helsesjekk og koronatest, sendt hit. Her blir pasientene tatt imot i «uren sone». Bli med inn!

Mer i denne kategorien
13 Episoder
 1. Nå har vaksineringen i Norge nesten stoppet opp. Det kan få konsekvenser i vinter.

  Norge har nådd grensen for hvor mange som er villig til å la seg vaksinere mot korona. 581.000 voksne nordmenn er fortsatt uvaksinert.
 2. USA vil trolig vaksinere 5–11-åringer allerede i november. Det kan også bli aktuelt i Norge.

  Både USA og Israel forbereder seg på å vaksinere 5–11-åringer mot covid-19. I Norge har smittetallene gjort et ventet høstbyks oppover.
 3. 893 nye koronasmittede registrert siste døgn

  Det siste døgnet er det registrert 893 koronasmittede i Norge. Det er 348 flere enn samme dag i forrige uke.
 4. Er vi på vei inn i neste bølge? Svaret på det er nei. Men vi har mindre oversikt enn før.

  Norge seiler inn i en ny pandemivinter med mindre oversikt enn vi hadde for ett år siden. Samtidig faller antallet PCR-tester kraftig.
 5. Dyrebesøk endte i politijakt. Økende smittetall skaper utfordringer i en rekke land.

  New Zealand og Russland slår nye rekorder. Plan B etterlyses i Storbritannia. Smitten øker i flere land.
 6. Her er grottene i Kina som WHOs koronagranskere ikke får se. På gårdene rundt er dyrene nå borte.

  ENSHI, KINA (The Washington Post): Viruset kan ha smittet mennesker via dyr på gårder i Enshi, men bevisene er nå borte.
 7. FHI: Risiko for økning i sykehusinnleggelser

  Koronasmitten går ned, men det er usikkerhet om utviklingen gjennom resten av høsten og vinteren, mener FHI. De sier det kan bli økning i sykehusinnleggelser.
 8. Noen av de positive følgene av koronatiltakene: Vi lagde flere barn og fikk mindre kols

  Koronatiltakene påvirket mer enn smitten i det norske samfunnet. Én av dem er stikk i strid med tidligere pandemier.
 9. Oppgjør mellom Nakstad og Raymond Johansen: – En unik mulighet til å snu den andre smittebølgen glapp

  Kunne Oslo stoppet smittebølgen som startet syv måneder med strengere tiltak? Oslo-byrådet gikk glipp av «en unik mulighet» til å stoppe andre bølge av pandemien, hevder Espen Rostrup Nakstad i ny bok.
 10. Sverige ofret liv i stedet for å redde liv. Mens Norge holdt bilbeltet på.

  Nå er spørsmålet: Vil Norge fortsette å lykkes bedre enn Sverige?
 11. Koronatiltak kunne ha blitt evaluert enkeltvis

  Forskere kunne lovlig ha organisert ekstraordinære munnbindkampanjer i noen kommuner.
 12. FHI-kartlegging: Så skjevt rammet pandemien Norge

  FHI oppsummerer koronapandemien i Norge: Innvandrere, barn og unge og folk i Oslo og Viken har betalt en mye høyere pris enn resten av befolkningen.
 13. Norge, Sverige og Danmark har kuttet nesten alt smittevern. De skiller seg kraftig fra resten av verden.

  Skandinavene har lagt bort munnbind, og meteren gjelder ikke lenger. Men i resten av verden er det helt andre regler som gjelder.
DokumentarSe flere →
 1. Dokumentar: Kunsten å plystre

  Hans dager som skihopper er talte. Men forfatteren og samfunnsdebattanten Thorvald Steen har ikke latt seg stoppe. I 25 år har fotograf Per Maning fulgt vennen Steen, som lider av en sjelden muskelsykdom. (Regi: Per Maning)
 2. Dokumentar: Så er spørsmålet: Hadde de råd til det før og?

  Barnefattigdommen øker i takt med køene til fattighusene. Én av fire nordmenn har ikke penger til en uforutsett utgift i 2021. Kaisa og flokken hennes er en av familiene bak de mørke tallene. (Regi: Kaisa Hansen-Suckow)
 3. Dokumentar: La oss snakke om været

  En eksistensiell generasjonskonflikt: Faren til Io tror ikke de menneskeskapte klimaendringene vil være katastrofale, men det gjør hun. (Regi: Io Sivertsen)
 4. Dokumentar: Rein og vind

  På Fosen har staten bygget 80 vindmøller midt i tamreinens viktigste beiteområde. For samene som driver der er utbyggingen nok et kapittel i en allerede mørk norsk-samisk historie. Nå har de ingen uberørte beiteområder igjen. (Regi: Hanna Johre)
 5. Dokumentar: Celle 364

  Fra sin gamle fengselscelle stiller en tidligere Stasi-fange følgende spørsmål: Hvor bærekraftige er egentlig våre moderne demokratier? (Regi: Mathilde Babo & Zoé Rossion)
 6. Dokumentar: Hans + Liv

  Hans (93) har elsket sin kone gjennom ett helt liv. Nå gjør Alzheimer henne gradvis sykere. Sorg og tap blander seg inn i en munter manns hverdag. Hva er det igjen å leve for når han snart blir alene? (Regi: Mari Bakke Riise)
 7. Dokumentar: Huset

  I sveriges eldste kollektiv er alle de 300 leilighetene forbeholdt enslige kvinner. Menn har ikke adgang. I takt med økende boligmangel flytter nå en ny generasjon unge kvinner inn. Vil de fornye kvinnekollektivet eller ødelegge det? (Regi: Fanny Rosell)
 8. Dokumentar: Kom du?

  75 prosent av alle kvinner får ikke orgasme ved vaginalt samleie. Mange faker. Noen kommer aldri. I denne filmen møter du tre kvinner som stadig må svare på det uunngåelig spørsmålet: Kom du? (Regi: Jo Lyngklip Kyhlensø)
 9. Dokumentar: Bless you

  Gatene i St. Petersburg er folktetomme under covid-nedstengningen. Men den kommunale hjelpetelefonen som skal gi innbyggerne råd, drukner i henvendelser. Rammet av ensomhet, fattigdom og sult ringer desperate russere og trygler om hjelp. (Regi: Tatyana Chistova)
 10. Dokumentar: Swatted

  Du sitter ved dataen og gamer. Plutselig sparker bevæpnet opprørspoliti inn døren din og legger deg i gulvet. Noen har ringt inn en falsk nødmelding og oppgitt din adresse som åsted. Du er blitt «swatted». Den livsfarlige formen for cyber-trakassering brer seg nå i USA. (Regi: Ismaël Joffroy Chandoutis)
 11. Dokumentar: Do not split

  Det har vært et svært dramatisk år for de unge demonstrantene i Hongkong. Alt er forandret siden protestene mot Fastlands-Kina startet i 2019. (Regi: Anders Hammer)
 12. Dokumentar: Skyggen har også farge

  Kastet ut av behandling, ut på gaten – og inn i gruppeterapi på Zoom. Da samfunnet stengte ned, forsvant en rekke tilbud til rusavhengige og hjemløse. Hvilke konsekvenser fikk det for de mest sårbare av oss? (Regi: Martin A. Walther)
 1. – Jeg er redd grevlingene skal ødelegge hele grunnmuren

  Den tørre sommeren har fått grevlingene til å trekke inn i hager som aldri før. I kjelleren til Janne Reitan på Rodeløkka i Oslo har en hel familie tatt bolig.
 2. Se video: Her sprenges broene i Larvik for å gi plass til nye E18

  Vegvesenet sprengte fredag to fylkesveibroer over Farriselva i Larvik. Se dronebilder av hendelsen.
 3. Hør barnebarnets sang

  Barnebarnet Catharina Stoltenberg sang i bisettelsen til Thorvald Stoltenberg.
 4. Bli med på strandfest i midnattssol på Norges kaldeste sted

  – Nei, nå skal vi drikke øl, kose oss og fyre bål. Vi blir her til solen kommer frem igjen, sier Henning Anti.
 5. Da Høyre begynte med humor fikk de dobbelt så mange følgere. Problematisk, mener retoriker.

  Hvis du følger Høyre på Instagram blir du servert statsminister Erna Solberg iført birøkterdrakt, vitser om Paradise hotel og Tinder-referanser. Det du ikke får, er politikk.
 6. Vi målte badevannet: Himmelsk i havet

  En uke med ekstremhete har fyrt opp badesesongen i Oslo. Aftenposten hoppet i havet etter å ha sjekket badetemperaturen i Oslofjorden.
 7. I Japan er svaret på eldrebølgen økt velferd, ikke mindre. Og det fungerer.

  TOKYO (Aftenposten): I Norge må en hel generasjon unge belage seg på å jobbe lengre, betale mer skatt og få mindre igjen fra staten når de blir gamle.
 8. Depresjon, sykdom og dårlig søvn. Likevel klarer vi ikke å logge av.

  Etter en time med psykolog fikk Aftenpostens journalist svar på hvorfor sosiale medier gir henne uro.
 9. En ny generasjon norske høyreradikale

  De er unge, intellektuelle og ønsker å distansere seg fra det tradisjonelle høyreekstreme miljøet. Målet er å gjøre det offentlige ordskiftet i Norge langt råere.
 10. Mot rekordår for snøskred i Norge. Slik kan du redde deg ut av raset.

  Ved utgangen av februar var så mange som 113 personer involvert i snøskred i Norge. På samme tid i fjor var tallet 21.
 11. Nytt Høyre-forslag: Ja til å hjelpe single til å få barn, men nei til eggdonasjon

  Erle måtte reise til Danmark for å bli mor, fordi det ikke er lov å hjelpe single med dette i Norge. Nå kan det bli flertall på Stortinget for lovendring.
 12. – Teknologien bak bitcoin kan bli milliardindustri i Norge

  Eksperter mener Norge kan lykkes stort innen blokkjedeteknologi. Men oppstartsbedriftene møter motstand hos myndighetene.
KortfilmSe flere →
 1. Kortfilm: A simple fucking gesture

  Et ektepar lar en bilist snike i ettermiddagsrushet og klikker når vedkommende ikke vinker og takker. Den uhøflige bilisten blir symbolet på alt som er feil i verden – helt til han svinger til siden for å konfrontere det rasende paret. (Regi: Jesse Shamata)
 2. Kortfilm: Livet går videre

  En husstand våkner opp til en ny dag. Hjemmets teknologiske hjelpemidler sørger for at alt er rent, og at katten blir matet. Men hva skjer med huset vårt når vi plutselig ikke er der lenger? (Regi: Henry K. Norvalls)
 3. Kortfilm: Villhester

  Ine (65) er konkurranserytter og har svakt begynnende demens. En dag får datteren nok. Hun krever at moren gir fra seg sine kjære, men vanskjøttede hester. Det klarer ikke Ine å akseptere. (Regi: Simon Tillaas)
 4. Kortfilm: «Valerio’s day out»

  En ung jaguar gnager seg fri og drar på et blodig drapstokt i New Orleans’ dyrehage. Etter at han blir fanget, bedøvet og omplassert, lager han en videodagbok til sin kjære kone Lula. Basert på tegneserien Lula fra 2019. (Regi: Michael Arcos)
 5. Kortfilm: David

  En psykolog spilt av Will Ferrell prøver å balansere jobb og familie. Det går ikke kjempebra. Under benhandling av en suicidal pasient buser sønnen inn på kontoret og krever oppmerksomhet. (Regi: Zach Woods)
 6. Kortfilm: Fritt fall

  Verden ser på med sjokk idet det første flyet treffer World Trade Center. Den unge finansmegleren Tom er sikker på at det er et terrorangrep. Med jobben som innsats tar han sitt livs største sjanse. Basert på en sann historie. (Regi: Emmanuel Tenenbaum)
 7. Kortfilm: Hva er en kvinne?

  Årets Amanda-vinner: Da en transkvinne blir bedt om å forlate garderoben, starter en opphetet diskusjon om kjønnsidentitet. Stadig flere kaster seg inn i samtalen, alle med sin egen definisjon av hva en kvinne egentlig er. (Regi: Marin Håskjold)
 8. Kortfilm: Knus meg

  Hvis familien til norskkurdiske Mansour (19) finner ut at han er homofil, vil livet hans være i fare. Men det er lettere sagt enn gjort å skjule kjærligheten til klassekameraten Andreas. Den sosiale kontrollen er sterk, og nå trues familiens ære. (Regi: Irasj Asanti)
 9. Kortfilm: Query

  De har vært bestevenner siden de var 11 år. Etter en deilig sommerdag med diskusjoner om seksualitet foreslår en av dem et kyss. Kan de være mer enn venner? Hvor fanget er de av samfunnets forestillinger om kjønn og sex? (Regi: Sophie Kargman)
 10. Kortfilm: Tjenestemann

  Mads er tilbake i hjembygda som fersk politibetjent. Han rykker ut til bråk hos en gammel venn og finner mindreårige med narkotika på festen. Men hva veier tyngst, yrkesetikken eller lojaliteten til kompisen? (Regi: Jonas Grimeland)
 11. Kortfilm: Alive

  Victoria får hjelp av assistenten sin til å opprette en Tinder profil. Hun får raskt «match» med Håkan. Men Victoria sitter i rullestol, og assistenten blir bekymret for hvordan daten skal gå. Spesielt da hun oppdager hvordan Håkan ser ut. (Regi: Jimmy Olsson)
 12. Kortfilm: Min søster danser

  Ebba er 15, har sosial angst og er ensom. Storesøster Andrea har Downs syndrom, er superpopulær og har mange venner. Ebba er sjalu, og en dag begynner hun å konkurrere med storesøsteren. (Regi: Johanna Pyykkö)
 • Marte Christensen (videojournalist)
  Marte Christensen (videojournalist)

Aftenpostens visuelle journalister har møtt mange av dem som står midt i krisen. Se, hør og les historiene her.

Les mer om

 1. Koronaviruset
 2. Koronaviruset