Tindermareritt

.

Mer i denne kategorien
12 Episoder
  1. Stort antall falske dobbeltgjengere på Instagram

    Programleder Fredrik Solvang er blant dem som opplever at falske profiler utgir seg for å være ham. – Kan handle om sverting, svindel eller ønsker om seksualiserte bilder, ifølge Hans Marius Tessem i Slettmeg.no.
  2. De er skeptiske til Tinder: – Man er ikke et ekte menneske lenger, bare en karakter

    De to parene du får møte i denne artikkelen, klarte det usedvanlige: Å få nettdatingen til å bli noe mer. Nye sjekkeapper prøver å finne ut hvordan man unngår den evige Tinder-shoppingen.
  3. Da en ung kvinne fikk en stygg kommentar på bussen, reagerte sjåfør Kristian kraftig

    På bussen ber en mann en ung kvinne dra hjem til stedet hun kommer fra. Så fort sjåfør Kristian Kittelsaa kan, stopper han bussen og sier til mannen: «Dette er stoppet ditt. Du skal av nå.»
  4. Barn og unge sender overgrepsmateriale og får betalt på Vipps. De rekrutterer også nye ofre.

    De får betalt på Vipps og sender videoer og bilder av seksualisert karakter via Snapchat. Slik skaffer barn og unge seg lettjente penger, advarer politiet.
  5. Sensur av TV-serie skaper bråk: Hvem skal ha rett til å uttale seg om hvite som farger huden sin mørkere?

    Da Discovery fjernet en TV-serie der en rollefigur har fått mørkere hud, utløste det en debatt om hvor mørk man må være i huden for å mene noe om avgjørelsen. – Det er trist at jeg får beskjed om ikke å uttale meg, sier SV-politiker Robin Hansson (28).
  6. Jobber selv med å bekjempe netthets: – Ubehagelig å bli forsøkt sjekket opp på LinkedIn

    Da Mia Landsem tok opp sjekkeforsøk og seksuell trakassering på LinkedIn, eksploderte kommentarfeltet. Netthets kan skremme kvinner fra å delta i samfunnsdebatten, mener forsker.
  7. «Helsesista»: – Ungdommer blir kasteballer i et uoversiktlig byråkrati

    Flere i helsevesenet ønsker en debatt om gråsonene kontoer som «Helsesista» skaper: – Tusenvis får aldri svar fra Helsesista, og vi har lite innblikk i hvordan valgene tas, sier førsteamanuensis Gro Rugseth.
  8. Beskytter pressen sine egne?

    Alle snakker om Karianne Solbrække. Burde vi ikke også snakke om Fredrik Græsvik?
  9. Randi (87): – Jeg ble lurt på Vipps

    Randi Folkestad forteller at hun er blitt lurt for 500 kroner på Vipps. – Hvis det er svindel, så er det en ny og utspekulert måte, sier Thor-Christian Haugland i SR-Bank. Banker opplever for tiden en økning i svindelforsøk.
  10. Stopp tekstingen – en ny kommunikasjonsform er i ferd med å etablere seg

    Medieforsker Petter Bae Brandtzæg tror talemeldinger er en del av en større kommunikasjonsrevolusjon der effektivitet står i fokus.
  11. Ekte feminister trakasserer ikke unge kvinner | Ingrid Åmlid og Hans Hagen

    Når unge kvinner møtes med hets fremfor saklige argumenter, avslører det en ukultur og et svært skadelig debattklima vi trodde var utryddet i kvinnebevegelsen.
  12. Danske politikere frir til velgere på Tinder. – La single date i fred, sier Tybring-Gjedde

    I Danmark gjør politikerne alt for å få kontakt med mulige velgere. Nå er flere å finne på datingapper som Tinder og Happn. Hva synes norske politikere om metoden?
DokumentarSe flere →
  1. Dokumentar: Forglemmegei

    Da Per Arvid bestemmer seg for å fortelle om overgrepene han ble utsatt for som barn, kontakter han barndomsvennen Anton. De neste seks årene følger Anton Per Arvid og samboeren med kamera mens de står i sitt livs verste storm. (Regi: Anton Ligaarden)
  2. Post partum

    Når barnet endelig kommer, er det ikke den store gleden Mats har sett for seg. Ungen gråter og vil ha mamma. Mats føler seg utilstrekkelig og utenfor. Og stenger følelsene inne. (Regi: Mats Bårtvedt Hansen)
  3. Rein og vind

    På Fosen har staten satt opp 80 vindmøller midt i reinens viktigste beiteområde. Samene som driver der fikk i 2021 Høyesteretts medhold i byggingen er rettsstridig: – Den norske stat prøver å kjøre oss til veggs. (Regi: Hanna Johre)
  4. «Skjelv du på handa, Vladimir?»

    Noen uker inn i Russlands krigføring mot Ukraina skriver filmskaper og poet Odveig Klyve et dikt adressert til den russiske presidenten og publiserer det på Facebook. (Regi: Odveig Klyve)
  5. Gir deg

    Sau og menneske. Avhengighet og samhold, disiplin og takknemlighet. Tettere på prosessen skal det godt gjøres å komme. (Regi: Jostein Venås)
  6. Dødsfellen i Deerwood

    Minner er rare greier. Og tiden har tuklet med hukommelsen til Jack og Betty. Hvordan havnet familien egentlig på togskinnene den dagen? Og hvordan overlevde de kollisjonen? (Regi: James P. Gannon)
  7. Taxiderman

    Sørgende dyreeiere valfarter til Alberto med døde katter, hunder og papegøyer. Han er en av få taksidermister som spesialiserer seg på å stoppe ut kjæledyr. Men kjærligheten til det makabre uttrykkes også gjennom provoserende og absurde skulpturer laget av dyrerester. Vi advarer om sterke scener. (Regi: Rossella Laeng)
  8. Turning man

    Utdannet sivilingeniør, høyttaleroppfinner, danser og fullblods 68-er. Jürgen Leppert, kjent som «Der Dreher» (Turning Man) – går stadig mot strømmen. Han er et levende bevis på at man aldri er for gammel for et skikkelig rave. (Regi: Robin Trouillet)
  9. Voguing with Beethoven

    Høykultur møter subkultur i denne filmen om identitet og tilhørighet. I hovedrollene: Det Norske Kammerorkester og Oslos ballroom community. (Regi: Emilie Norenberg)
  10. Baghdad on fire

    I 2019 marsjerer en hel generasjon irakere i gatene i håp om å gjenvinne landet sitt. Ungdomsprotestene møtes med kuler og tåregass. 600 mennesker mister livet. For Tiba (20) blir prisen for revolusjonen som aldri kom, svært høy. (Produsert av Integral film. Regi: Karrar al-Azzawi)
  11. Lykkejegerne

    Ifølge spanske myndigheter bor det om lag 50.000 nordmenn i Spania. Hva tenker de selv om å reise til et fremmed land i jakten på et bedre liv? (Produsert av Folkefiender v/ Kristoffer Sindre Vittersø. Regi: Runar Sørheim)
  1. – Jeg er redd grevlingene skal ødelegge hele grunnmuren

    Den tørre sommeren har fått grevlingene til å trekke inn i hager som aldri før. I kjelleren til Janne Reitan på Rodeløkka i Oslo har en hel familie tatt bolig.
  2. Se video: Her sprenges broene i Larvik for å gi plass til nye E18

    Vegvesenet sprengte fredag to fylkesveibroer over Farriselva i Larvik. Se dronebilder av hendelsen.
  3. Hør barnebarnets sang

    Barnebarnet Catharina Stoltenberg sang i bisettelsen til Thorvald Stoltenberg.
  4. Bli med på strandfest i midnattssol på Norges kaldeste sted

    – Nei, nå skal vi drikke øl, kose oss og fyre bål. Vi blir her til solen kommer frem igjen, sier Henning Anti.
  5. Da Høyre begynte med humor fikk de dobbelt så mange følgere. Problematisk, mener retoriker.

    Hvis du følger Høyre på Instagram blir du servert statsminister Erna Solberg iført birøkterdrakt, vitser om Paradise hotel og Tinder-referanser. Det du ikke får, er politikk.
  6. Vi målte badevannet: Himmelsk i havet

    En uke med ekstremhete har fyrt opp badesesongen i Oslo. Aftenposten hoppet i havet etter å ha sjekket badetemperaturen i Oslofjorden.
  7. I Japan er svaret på eldrebølgen økt velferd, ikke mindre. Og det fungerer.

    TOKYO (Aftenposten): I Norge må en hel generasjon unge belage seg på å jobbe lengre, betale mer skatt og få mindre igjen fra staten når de blir gamle.
  8. Depresjon, sykdom og dårlig søvn. Likevel klarer vi ikke å logge av.

    Etter en time med psykolog fikk Aftenpostens journalist svar på hvorfor sosiale medier gir henne uro.
  9. En ny generasjon norske høyreradikale

    De er unge, intellektuelle og ønsker å distansere seg fra det tradisjonelle høyreekstreme miljøet. Målet er å gjøre det offentlige ordskiftet i Norge langt råere.
  10. Mot rekordår for snøskred i Norge. Slik kan du redde deg ut av raset.

    Ved utgangen av februar var så mange som 113 personer involvert i snøskred i Norge. På samme tid i fjor var tallet 21.
  11. Nytt Høyre-forslag: Ja til å hjelpe single til å få barn, men nei til eggdonasjon

    Erle måtte reise til Danmark for å bli mor, fordi det ikke er lov å hjelpe single med dette i Norge. Nå kan det bli flertall på Stortinget for lovendring.
  12. – Teknologien bak bitcoin kan bli milliardindustri i Norge

    Eksperter mener Norge kan lykkes stort innen blokkjedeteknologi. Men oppstartsbedriftene møter motstand hos myndighetene.
KortfilmSe flere →
  1. Donkeyland

    Indra møter hverdagsrasisme overalt. Såpass mye at hun har internalisert den. Hennes indre stemme tolker omverdenen super-rasistisk. Nå brygger det opp til en eksplosiv konfrontasjon. (Manus og regi: Bahar Pars)
  2. Siste akt

    Et liv fylt av roller. Replikker som må øves inn. Nå visker sykdommen ut skillet mellom teater og virkelighet. I et siste forsøk på å gjenerobre scenen får Sonja barnebarnet til å smugle henne ut av sykehjemmet. (Manus og regi: Kristin Heien)
  3. Kakerlakkene

    Kakerlakker har tatt over og styrer mot full kollaps. For å redde byen har brorskapet bedt Tim (17) sprenge inntrengernes hovedkvarter. Men hvilken virkelighet er det egentlig han skal redde? «Kakerlakkene» er en animert fabel om utenforskap og ekstremisme, som viser hvordan søken etter aksept kan få fatale konsekvenser. (Med Aksel Hennie, Hakeem og Marlon Langeland. Manus og regi: Adel Khan Farooq)
  4. Supurbia

    Mens familie og naboer forbereder tidenes utslippsfrie 17. mai-feiring, sliter Gunnar skikkelig med å takle hverdagen. Men det legger hverken kona eller vennene merke til i jakten på det perfekte liv. Velkommen til velforeningen fra helvete! (Regi: Alexander Gudmestad)
  5. Flink bisk

    Han er alle hundepasseres verste mareritt. Bak den søte, myke fasaden skjuler det seg en psykotisk drapsmaskin. Advarsel: Ikke se denne filmen hvis du ikke liker å skvette. (Manus og regi: Eros V)
  6. Jeg vet hvordan du har det

    Da Karoline (29) fikk brystkreft, prøvde hun hardt å ikke «bli sykdommen». Hun ville bli behandlet helt vanlig. Sånn ble det ikke. Selverklærte eksperter overøste henne med velmente råd om hvordan hun skulle være syk. (Regi: Martin Sofiedal)
  7. «Fittefaen»

    Vilde er bare 21 år gammel da hun blir gravid etter en one night stand. Den blivende barnefaren er ti år eldre og går hardt til verks for å tvinge henne til å ta abort. (Manus og regi: Ingrid Storrønningen)
  8. En dag etter jobb

    I dag fikk jeg sparken fra jobben, forteller mannen da han kommer hjem til kona. Typisk deg, sier hun. Mens hun fortsetter å se på TV, reflekterer han over livet sitt og minnes sin avdøde bror. Han samlet gamle lyspærer og spiste halve smørbrød. Advarsel: sterke scener. (Manus og regi: Lars Vega)
  9. Bevisbyrden

    Anna møter eksen sin på en bro i Oslo for å gi ham noen gjenglemte klær. Men er det virkelig så nøye med de gamle skjortene, eller har hun en skjult agenda? (Manus og regi: Ivar Aase)
  10. Dagen derpå

    Idet Anna våkner opp «dagen derpå», er det på en litt annen måte enn du ville gjort. Hun kommer seg ikke opp. Og hjelpen hun trenger, er timer unna. (Regi: Mats Bjerknes)
  11. «Gudene vet»

    Hunden – menneskets beste venn. Et løfte om betingelsesløs kjærlighet og støtte. Men hva hvis hunden har sine egne eksistensielle problemer å stri med? (Regi: Mone Frogg)
  12. Please hold the line

    Jobben hennes på callsenteret er å svindle «kundene» for penger. Klarer hun å svindle den kriminelle arbeidsgiveren og sin egen far for å få råd til en abort? (Regi: Tan Ce Ding)

Journalist: Øyvind Tveter

Les hele saken med abonnement