– Jeg har aldri vært med på noe så morsomt

Beboerne ved Ammerudhjemmet pyntet seg, lakket neglene og dro på jazzfestival.

Aldersgrense 15 år
Mer i denne kategorien
12 Episoder
  1. – Vi håper klovningen kan gi disse barna et lite pusterom

    I 2016 tok Sykehusklovnene de røde nesene med seg til flyktningleirer i Hellas.
  2. – Så grusomt. Dette synes jeg var veldig trist

    De øver til premieren på sin neste forestilling, men nå står den lille teatergruppen i fare for å miste et medlem.
  3. – Jeg har alltid hatt noen å være sammen med, men bare ikke følt meg hjemme.

    Pelle savner vennene på Mortensrud etter at familien flyttet inn i en seilbåt på Aker brygge. Men rappen redder ham, og snart skal han fremføre sin egen tekst på scenen for aller første gang.
  4. – Her føler jeg meg til nytte

    Vebjørn elsker jobben sin. Han får nemlig betalt for å gå på epleslang i Oslo.
  5. – Det er et mirakel at jeg jobber igjen

    Yvonne hadde ruset seg siden hun var 17 og ikke jobbet på 28 år. Så ble hun ansatt i «Medarbeiderne».
  6. – Vi håper klovningen kan gi disse barna et lite pusterom

    I 2016 tok Sykehusklovnene de røde nesene med seg til flyktningleirer i Hellas.
  7. – Så grusomt. Dette synes jeg var veldig trist

    De øver til premieren på sin neste forestilling, men nå står den lille teatergruppen i fare for å miste et medlem.
  8. – Jeg har alltid hatt noen å være sammen med, men bare ikke følt meg hjemme.

    Pelle savner vennene på Mortensrud etter at familien flyttet inn i en seilbåt på Aker brygge. Men rappen redder ham, og snart skal han fremføre sin egen tekst på scenen for aller første gang.
  9. – Her føler jeg meg til nytte

    Vebjørn elsker jobben sin. Han får nemlig betalt for å gå på epleslang i Oslo.
  10. – Det er et mirakel at jeg jobber igjen

    Yvonne hadde ruset seg siden hun var 17 og ikke jobbet på 28 år. Så ble hun ansatt i «Medarbeiderne».
  11. Det er galskap å ta en 85-åring med på motorsykkeltur. Akkurat den galskapen geriatrien trenger mer av. | Øyvind Kvalnes

    Forsiktighetskultur ser ut til å være en kilde til dyp frustrasjon hos mange eldre.
  12. Kongsberg Jazzfestival kutter sponsoravtale med Kongsberg Gruppen – vil ikke kobles til våpen

    Kongsberg Jazzfestival fornyer ikke hovedsponsoravtalen med Kongsberg Gruppen etter mer enn 20 års samarbeid etter press fra musikkbransjen.
DokumentarSe flere →
  1. Dokumentar: Rein og vind

    På Fosen har staten satt opp 80 vindmøller midt i reinens viktigste beiteområde. Samene som driver der fikk i 2021 Høyesteretts medhold i byggingen er rettsstridig: – Den norske stat prøver å kjøre oss til veggs. (Regi: Hanna Johre)
  2. «Skjelv du på handa, Vladimir?»

    Noen uker inn i Russlands krigføring mot Ukraina skriver filmskaper og poet Odveig Klyve et dikt adressert til den russiske presidenten og publiserer det på Facebook. (Regi: Odveig Klyve)
  3. Gir deg

    Sau og menneske. Avhengighet og samhold, disiplin og takknemlighet. Tettere på prosessen skal det godt gjøres å komme. (Regi: Jostein Venås)
  4. Dødsfellen i Deerwood

    Minner er rare greier. Og tiden har tuklet med hukommelsen til Jack og Betty. Hvordan havnet familien egentlig på togskinnene den dagen? Og hvordan overlevde de kollisjonen? (Regi: James P. Gannon)
  5. Taxiderman

    Sørgende dyreeiere valfarter til Alberto med døde katter, hunder og papegøyer. Han er en av få taksidermister som spesialiserer seg på å stoppe ut kjæledyr. Men kjærligheten til det makabre uttrykkes også gjennom provoserende og absurde skulpturer laget av dyrerester. Vi advarer om sterke scener. (Regi: Rossella Laeng)
  6. Turning man

    Utdannet sivilingeniør, høyttaleroppfinner, danser og fullblods 68-er. Jürgen Leppert, kjent som «Der Dreher» (Turning Man) – går stadig mot strømmen. Han er et levende bevis på at man aldri er for gammel for et skikkelig rave. (Regi: Robin Trouillet)
  7. Voguing with Beethoven

    Høykultur møter subkultur i denne filmen om identitet og tilhørighet. I hovedrollene: Det Norske Kammerorkester og Oslos ballroom community. (Regi: Emilie Norenberg)
  8. Baghdad on fire

    I 2019 marsjerer en hel generasjon irakere i gatene i håp om å gjenvinne landet sitt. Ungdomsprotestene møtes med kuler og tåregass. 600 mennesker mister livet. For Tiba (20) blir prisen for revolusjonen som aldri kom, svært høy. (Produsert av Integral film. Regi: Karrar al-Azzawi)
  9. Lykkejegerne

    Ifølge spanske myndigheter bor det om lag 50.000 nordmenn i Spania. Hva tenker de selv om å reise til et fremmed land i jakten på et bedre liv? (Produsert av Folkefiender v/ Kristoffer Sindre Vittersø. Regi: Runar Sørheim)
  10. Dokumentar: «The business of birthcontrol»

    P-pillen revolusjonerte likestilingsskampen på 60-tallet. Men det komplekse forholdet mellom hormonell prevensjon, kvinnehelse og frigjøring har en mindre kjent skyggeside: Fysiske og psykiske lidelser, dødsfall og et rasistisk arvegods. (Regi: Abby Epstein)
  11. Dokumentar: «Jackson»

    Det «rosa huset» i Jackson var lenge den eneste abortklinikken i Mississippi og episenteret i den amerikanske abortstriden. Ansatte og støttespillere strittet imot, mens politikere og religiøse fanatikere sloss for å få den stengt. Høyesteretts reversering av Roe v. Wade satte en endelig krok på døren, men den samme kampen pågår nå i hele landet. Emmy-vinner Maisie Crows dokumentar er et sterkt og urovekkende innblikk i konflikten og konsekvensene den har for kvinner i USA.
  1. – Jeg er redd grevlingene skal ødelegge hele grunnmuren

    Den tørre sommeren har fått grevlingene til å trekke inn i hager som aldri før. I kjelleren til Janne Reitan på Rodeløkka i Oslo har en hel familie tatt bolig.
  2. Se video: Her sprenges broene i Larvik for å gi plass til nye E18

    Vegvesenet sprengte fredag to fylkesveibroer over Farriselva i Larvik. Se dronebilder av hendelsen.
  3. Hør barnebarnets sang

    Barnebarnet Catharina Stoltenberg sang i bisettelsen til Thorvald Stoltenberg.
  4. Bli med på strandfest i midnattssol på Norges kaldeste sted

    – Nei, nå skal vi drikke øl, kose oss og fyre bål. Vi blir her til solen kommer frem igjen, sier Henning Anti.
  5. Da Høyre begynte med humor fikk de dobbelt så mange følgere. Problematisk, mener retoriker.

    Hvis du følger Høyre på Instagram blir du servert statsminister Erna Solberg iført birøkterdrakt, vitser om Paradise hotel og Tinder-referanser. Det du ikke får, er politikk.
  6. Vi målte badevannet: Himmelsk i havet

    En uke med ekstremhete har fyrt opp badesesongen i Oslo. Aftenposten hoppet i havet etter å ha sjekket badetemperaturen i Oslofjorden.
  7. I Japan er svaret på eldrebølgen økt velferd, ikke mindre. Og det fungerer.

    TOKYO (Aftenposten): I Norge må en hel generasjon unge belage seg på å jobbe lengre, betale mer skatt og få mindre igjen fra staten når de blir gamle.
  8. Depresjon, sykdom og dårlig søvn. Likevel klarer vi ikke å logge av.

    Etter en time med psykolog fikk Aftenpostens journalist svar på hvorfor sosiale medier gir henne uro.
  9. En ny generasjon norske høyreradikale

    De er unge, intellektuelle og ønsker å distansere seg fra det tradisjonelle høyreekstreme miljøet. Målet er å gjøre det offentlige ordskiftet i Norge langt råere.
  10. Mot rekordår for snøskred i Norge. Slik kan du redde deg ut av raset.

    Ved utgangen av februar var så mange som 113 personer involvert i snøskred i Norge. På samme tid i fjor var tallet 21.
  11. Nytt Høyre-forslag: Ja til å hjelpe single til å få barn, men nei til eggdonasjon

    Erle måtte reise til Danmark for å bli mor, fordi det ikke er lov å hjelpe single med dette i Norge. Nå kan det bli flertall på Stortinget for lovendring.
  12. – Teknologien bak bitcoin kan bli milliardindustri i Norge

    Eksperter mener Norge kan lykkes stort innen blokkjedeteknologi. Men oppstartsbedriftene møter motstand hos myndighetene.
KortfilmSe flere →
  1. Dagen derpå

    Idet Anna våkner opp «dagen derpå», er det på en litt annen måte enn du ville gjort. Hun kommer seg ikke opp. Og hjelpen hun trenger, er timer unna. (Regi: Mats Bjerknes)
  2. «Gudene vet»

    Hunden – menneskets beste venn. Et løfte om betingelsesløs kjærlighet og støtte. Men hva hvis hunden har sine egne eksistensielle problemer å stri med? (Regi: Mone Frogg)
  3. Please hold the line

    Jobben hennes på callsenteret er å svindle «kundene» for penger. Klarer hun å svindle den kriminelle arbeidsgiveren og sin egen far for å få råd til en abort? (Regi: Tan Ce Ding)
  4. An Irish goodbye

    Vinner av Oscar for beste kortfilm: Da moren plutselig dør, blir Turlough ansvarlig for broren Lorcan. Han har Downs syndrom. Planen er å sende ham til en gammel tante på den andre siden av landet, men det vil ikke Lorcan. Med morens aske under armen legger han en slu plan for å bli på familiegården. (Regi: Tom Berkeley og Ross White)
  5. Nattrikken

    Nominert til Oscar for beste kortfilm: Ebba vil egentlig bare holde varmen, men ender ufrivillig opp med å stjele hele «Nattrikken». (Produsert av Cylinder Production AS v/Gaute Lid Larssen og Heidi Arnesen. Regi: Eirik Tveiten)
  6. Ivalu

    Nominert til Oscar for beste kortfilm: De er uadskillelige, men en dag forsvinner en av søstrene sporløst. Lille Pipa er desperat etter å finne søsteren. Faren bryr seg ikke. Mens hun leter i den ville grønlandsisen, dukker fortrengte minner opp. Om overgrep, sorg og tårer. (Regi: Anders Walter, Pipaluk K. Jørgensen)
  7. Supurbia

    Mens familie og naboer forbereder tidenes utslippsfrie 17. mai-feiring, sliter Gunnar skikkelig med å takle hverdagen. Men det legger hverken kona eller vennene merke til i jakten på det perfekte liv. Velkommen til velforeningen fra helvete! (Regi: Alexander Gudmestad)
  8. Motvind

    På en forblåst klippe kjemper Birgit (54) en desperat kamp mot vindmøller, og for sitt eget ekteskap. Hun er fortsatt gift med politimannen Trond, som nå er kommet for å fjerne henne. Med strikking, sjokoladekake og hete minner utfordrer hun mannen sin til duell. (Regi: Jon Vatne)
  9. Sinnsro

    Drømmer du om ditt eget digitale fristed? Hva skjer når utvidet virkelighet, Augmented Reality (AR), gjør de digitale ekkokamrene våre virkelige? Sinnsro er en kortfilm om teknologi, syn og spiritualitet.
  10. Woke?

    En tenåringsmor prøver å være morsom for vennene sine på snap. Det skal koste henne dyrt i form av skam og offentlig uthenging. (Av og med: Det Sporadiske Filmkollektivet)
  11. «An Encounter»

    Vennskapet mellom de to er usannsynlig. Men én dag skulker Stephen og Jay (13) skolen sammen for å surre rundt i byen. I sanddynene utenfor Dublin møter de en fremmed mann, som vil forfølge en av guttene livet ut. (Regi: Kelly Campbell)
  12. Hijack 139

    En ensom og beruset 24-åring var ansvarlig for den første flykapringen i norsk luftrom. Kravene hans for å overgi seg både overrasket og beroliget de involverte. Var det et gisseldrama eller en litt anstrengt fest? (Regi: Sondre Johre og Joachim Berg)
  • Jonas Brenna

Gulljazz er en organisasjon som arrangerer jazzfestival for sykehjem i samarbeid med etablerte norske jazzfestivaler. Denne gangen skal beboerne ved Ammerudhjemme på Kongsberg Jazzfestival.

Denne filmen er en av seks i miniserien «Gode Krefter». Filmene er produsert av Fri Film for Aftenposten i samarbeid med Sparebankstiftelsen.