Kortfilm: Moulton og meg

En syvårig jente spør sine håpløst ukonvensjonelle foreldre om å få en sykkel. Men hva slags sykkel kan du forvente av en pappa som har byens eneste bart og en mamma som syr kjoler av finske gardinstoffer?

Aldersgrense 15 år
Mer i denne kategorien
12 Episoder
 1. «Lille Mamma» spør hva er det med mor

  Lille mamma er en stillferdig og poetisk film om sorg og familiebånd.
 2. Sommer – det er fali’ det! | Bernward Zeller

  Dagens foreldre trenger ikke flere formaninger om hvordan barn skal beskyttes.
 3. Saudi-Arabias første kvinnelige filmregissør Haifaa al-Mansour: – Vi må skape en egen kvinnelig historie

  Haifaa al-Mansour må ikke lenger gjemme seg når hun lager film. Men Saudi-Arabia har langt igjen til kvinnefrigjøring.
 4. – Vi håper klovningen kan gi disse barna et lite pusterom

  I 2016 tok Sykehusklovnene de røde nesene med seg til flyktningleirer i Hellas.
 5. Kort sagt, fredag 5. april

  Oslo skal bli en trygg sykkelby. Aftenposten om Senterpartiet. Retten til to foreldre. Kaffekopp-politiet. Og stiller venstresiden virkelig opp for EØS-avtalen? Dette er dagens kortinnlegg!
 6. Filmanmeldelse: «Flukten over grensen» er en forsiktig film om jødeforfølgelse

  En pragmatisk familiefilm om jødiske barn på flukt under krigen.
 7. I ruinene av Den islamske staten – del 3

  DOKUMENTARSERIE: Etter at IS er beseiret, plasseres tusenvis av kvinner i interneringsleirer. I en av leirene finner vi norske Aisha. Ett av barna hennes, en norsk gutt, er allerede drept.
 8. Idrettsglede bør ikke være avhengig av familieøkonomi | Tom Tvedt

  I enkeltidretter og i enkelte idrettslag har det utviklet seg en ukultur hvor det kan koste hva det koste vil.
 9. – Uansett hva Ella har, er jeg fornøyd med at hun overlevde

  Aftenposten publiserer i sommer og høst en serie hvor vi møter barn med epilepsi. Fjerde film ut er om Ella (7). Hun fikk sitt første anfall 4 år gammel.
 10. Kortfilm: Vi som ser i mørket

  Norsk kortfilm: Emma har ventet i 2 år på at kjæresten skal komme ut av fengsel. Nå skal livet fortsette og forholdet få en ny start. Men kan Emmas drømmer leve opp til virkeligheten? Og kan David leve opp til Emma? (regi: Aurora Langaas Gossé)
 11. Har du barn som ferdes ute nå i høstmørket?

  Dette må du tenke på, mener Trygg Trafikk og politiet.
 12. Kortfilmen «Stål:» - Tusen takk Jesus for at du lot mamma dø

  Den dypt religiøse Jan er hard som stål. Når hans troløse, narkomane datter Ida ber om hjelp, settes troen på prøve.
DokumentarSe flere →
 1. Thank you for the rain

  Klimaendringene truer livsgrunnlaget til den kenyanske bonden Kisilu. Nå slåss han både hjemme og globalt for å redde planeten og familien fra sult.
 2. Dokumentar: Charlie surfer

  Charlie er stolt av å være annerledes. Av og til skulle han likevel ønske at han var som de andre og kunne spille fotball med guttene i klassen. Men han er en rå danser, og i mestringens ånd skal han nå også lære seg å surfe. (Regi: Pia Strømme)
 3. Dokumentar: Fortellinger fra dusjen

  Stadig færre tenåringer dusjer etter gymtimen. Skoler bygger separate dusjkabinetter for økt privatliv. Hvordan fikk norsk ungdom et så anstrengt forhold til kropp og fellesdusj? (Regi: Teresia Fant)
 4. Dokumentar: Kunsten å plystre

  Hans dager som skihopper er talte. Men forfatteren og samfunnsdebattanten Thorvald Steen har ikke latt seg stoppe. I 25 år har fotograf Per Maning fulgt vennen Steen, som lider av en sjelden muskelsykdom. (Regi: Per Maning)
 5. Dokumentar: Så er spørsmålet: Hadde de råd til det før og?

  Barnefattigdommen øker i takt med køene til fattighusene. Én av fire nordmenn har ikke penger til en uforutsett utgift i 2021. Kaisa og flokken hennes er en av familiene bak de mørke tallene. (Regi: Kaisa Hansen-Suckow)
 6. Dokumentar: La oss snakke om været

  En eksistensiell generasjonskonflikt: Faren til Io tror ikke de menneskeskapte klimaendringene vil være katastrofale, men det gjør hun. (Regi: Io Sivertsen)
 7. Dokumentar: Rein og vind

  På Fosen har staten bygget 80 vindmøller midt i tamreinens viktigste beiteområde. For samene som driver der er utbyggingen nok et kapittel i en allerede mørk norsk-samisk historie. Nå har de ingen uberørte beiteområder igjen. (Regi: Hanna Johre)
 8. Dokumentar: Celle 364

  Fra sin gamle fengselscelle stiller en tidligere Stasi-fange følgende spørsmål: Hvor bærekraftige er egentlig våre moderne demokratier? (Regi: Mathilde Babo & Zoé Rossion)
 9. Dokumentar: Hans + Liv

  Hans (93) har elsket sin kone gjennom ett helt liv. Nå gjør Alzheimer henne gradvis sykere. Sorg og tap blander seg inn i en munter manns hverdag. Hva er det igjen å leve for når han snart blir alene? (Regi: Mari Bakke Riise)
 10. Dokumentar: Huset

  I sveriges eldste kollektiv er alle de 300 leilighetene forbeholdt enslige kvinner. Menn har ikke adgang. I takt med økende boligmangel flytter nå en ny generasjon unge kvinner inn. Vil de fornye kvinnekollektivet eller ødelegge det? (Regi: Fanny Rosell)
 11. Dokumentar: Kom du?

  75 prosent av alle kvinner får ikke orgasme ved vaginalt samleie. Mange faker. Noen kommer aldri. I denne filmen møter du tre kvinner som stadig må svare på det uunngåelig spørsmålet: Kom du? (Regi: Jo Lyngklip Kyhlensø)
 12. Dokumentar: Bless you

  Gatene i St. Petersburg er folktetomme under covid-nedstengningen. Men den kommunale hjelpetelefonen som skal gi innbyggerne råd, drukner i henvendelser. Rammet av ensomhet, fattigdom og sult ringer desperate russere og trygler om hjelp. (Regi: Tatyana Chistova)
 1. – Jeg er redd grevlingene skal ødelegge hele grunnmuren

  Den tørre sommeren har fått grevlingene til å trekke inn i hager som aldri før. I kjelleren til Janne Reitan på Rodeløkka i Oslo har en hel familie tatt bolig.
 2. Se video: Her sprenges broene i Larvik for å gi plass til nye E18

  Vegvesenet sprengte fredag to fylkesveibroer over Farriselva i Larvik. Se dronebilder av hendelsen.
 3. Hør barnebarnets sang

  Barnebarnet Catharina Stoltenberg sang i bisettelsen til Thorvald Stoltenberg.
 4. Bli med på strandfest i midnattssol på Norges kaldeste sted

  – Nei, nå skal vi drikke øl, kose oss og fyre bål. Vi blir her til solen kommer frem igjen, sier Henning Anti.
 5. Da Høyre begynte med humor fikk de dobbelt så mange følgere. Problematisk, mener retoriker.

  Hvis du følger Høyre på Instagram blir du servert statsminister Erna Solberg iført birøkterdrakt, vitser om Paradise hotel og Tinder-referanser. Det du ikke får, er politikk.
 6. Vi målte badevannet: Himmelsk i havet

  En uke med ekstremhete har fyrt opp badesesongen i Oslo. Aftenposten hoppet i havet etter å ha sjekket badetemperaturen i Oslofjorden.
 7. I Japan er svaret på eldrebølgen økt velferd, ikke mindre. Og det fungerer.

  TOKYO (Aftenposten): I Norge må en hel generasjon unge belage seg på å jobbe lengre, betale mer skatt og få mindre igjen fra staten når de blir gamle.
 8. Depresjon, sykdom og dårlig søvn. Likevel klarer vi ikke å logge av.

  Etter en time med psykolog fikk Aftenpostens journalist svar på hvorfor sosiale medier gir henne uro.
 9. En ny generasjon norske høyreradikale

  De er unge, intellektuelle og ønsker å distansere seg fra det tradisjonelle høyreekstreme miljøet. Målet er å gjøre det offentlige ordskiftet i Norge langt råere.
 10. Mot rekordår for snøskred i Norge. Slik kan du redde deg ut av raset.

  Ved utgangen av februar var så mange som 113 personer involvert i snøskred i Norge. På samme tid i fjor var tallet 21.
 11. Nytt Høyre-forslag: Ja til å hjelpe single til å få barn, men nei til eggdonasjon

  Erle måtte reise til Danmark for å bli mor, fordi det ikke er lov å hjelpe single med dette i Norge. Nå kan det bli flertall på Stortinget for lovendring.
 12. – Teknologien bak bitcoin kan bli milliardindustri i Norge

  Eksperter mener Norge kan lykkes stort innen blokkjedeteknologi. Men oppstartsbedriftene møter motstand hos myndighetene.
KortfilmSe flere →
 1. Kortfilm: Exam

  Preget av frykt og paranoia balanserer Sadaf livet som ung kvinne i Iran. En dag ber faren henne levere en pakke kokain på vei til skolen. Men mottageren dukker ikke opp. Og på skolen venter grundig ransaking av alle jentene i klassen. (Regi: Sonia K. Hadad)
 2. Kortfilm: The silent child

  OSCAR-VINNER: Hun er født døv i en familie der alle andre hører. De stressede og overarbeidede foreldrene vil gjerne hjelpe fireåringen og gjøre henne «normal». Derfor ansetter de en sosialarbeider som spesialiserer seg på døve barn. Det blir fort tydelig at Libby ikke er den eneste som trenger hjelp. (Regi: Chris Overton)
 3. Kortfilm: Elveleie

  Alt hun vil, er å bli våket over i tre dager – til sjelen har forlatt kroppen. Da hverken eksmannen eller den nye kona vil oppfylle hennes siste ønske, tar døtrene saken i egne hender. (Regi: Sylvelin Måkestad)
 4. Kortfilm: Utsikten her oppe

  Lila og Claire er naboer i samme oppgang, men har aldri snakket sammen. Etter en ubehagelig visitt fra Claire, spørs det om de noen gang kan bli gode naboer. (Regi: Marco Calvani)
 5. Kortfilm: Lykke til

  Hva skjedde med Helene i går? Hun husker ingenting. Og da Patrick prøver å forklare, fører det bare til misforståelser som raskt blir til mistanker. (Regi: Mattis Ohana Goksøy)
 6. Kortfilm: Navnet mitt er Dọlápọ̀

  Hun skal snart ta steget fra skolebenken til en ettertraktet jobb i finansverdenen. Men for å få stillingen må hun endre utseende og skifte navn. (Regi: Ethosheia Hylton)
 7. Kortfilm: A simple fucking gesture

  De lar en bilist snike foran seg i ettermiddagsrushet. Men da vedkommende ikke vinker og takker, klikker det for ekteparet. Den uhøflige bilisten blir symbolet på alt som er feil i verden – helt til han svinger til siden for å konfrontere det rasende paret. (Regi: Jesse Shamata)
 8. Kortfilm: «Mizaru»

  Privatliv og toleranse er mangelvare i et konservativt indisk samfunn. Da et ungt par tar sin nyfunne kjærlighet ut i en offentlig park, går det selvutnevnte moralpolitiet til angrep. (Regi: Sudarshan Suresh)
 9. Kortfilm: Livet går videre

  En husstand våkner opp til en ny dag. Hjemmets teknologiske hjelpemidler sørger for at alt er rent, og at katten blir matet. Men hva skjer med huset vårt når vi plutselig ikke er der lenger? (Regi: Henry K. Norvalls)
 10. Kortfilm: Villhester

  Ine (65) er konkurranserytter og har svakt begynnende demens. En dag får datteren nok. Hun krever at moren gir fra seg sine kjære, men vanskjøttede hester. Det klarer ikke Ine å akseptere. (Regi: Simon Tillaas)
 11. Kortfilm: «Valerio’s day out»

  En ung jaguar gnager seg fri og drar på et blodig drapstokt i New Orleans’ dyrehage. Etter at han blir fanget, bedøvet og omplassert, lager han en videodagbok til sin kjære kone Lula. Basert på tegneserien Lula fra 2019. (Regi: Michael Arcos)
 12. Kortfilm: David

  En psykolog spilt av Will Ferrell prøver å balansere jobb og familie. Det går ikke kjempebra. Under benhandling av en suicidal pasient buser sønnen inn på kontoret og krever oppmerksomhet. (Regi: Zach Woods)
 • Halvor Solhjem Njerve
  Halvor Solhjem Njerve

Toril Kove og Mikrofilms Oscar-nominerte animasjonsfilm "Moulton og meg" er en vittig og sår film om hvor blinde foreldre kan være for barnas ønsker og hvor vanskelig det er å være ærlig med dem som står oss aller nærmest.

Aftenposten har et omfattende samarbeid med Den norske kortfilmfestivalen i Grimstad. Under finner du noen av filmene de har kuratert til Aftenposten det siste året:

Serietips

Nyhetsbrev Trenger du en ny serie å se på? Få rykende ferske anbefalinger fra film- og serieanmelder May Synnøve Rogne på e-post.

Les mer om

 1. Film
 2. Festival
 3. Grimstad
 4. Foreldre
 5. Sykkel
 6. Mamma
 7. Pappa