Kakerlakkene

Kakerlakker har tatt over og styrer mot full kollaps. For å redde byen har brorskapet bedt Tim (17) sprenge inntrengernes hovedkvarter. Men hvilken virkelighet er det egentlig han skal redde? «Kakerlakkene» er en animert fabel om utenforskap og ekstremisme, som viser hvordan søken etter aksept kan få fatale konsekvenser. (Med Aksel Hennie, Hakeem og Marlon Langeland. Manus og regi: Adel Khan Farooq)

Aldersgrense 12 år
Mer i denne kategorien
12 Episoder
  1. Donkeyland

    Indra møter hverdagsrasisme overalt. Såpass mye at hun har internalisert den. Hennes indre stemme tolker omverdenen super-rasistisk. Nå brygger det opp til en eksplosiv konfrontasjon. (Regi og manus: Bahar Pars)
  2. Siste akt

    Et liv fylt av roller. Replikker som må øves inn. Nå visker sykdommen ut skillet mellom teater og virkelighet. I et siste forsøk på å gjenerobre scenen får Sonja barnebarnet til å smugle henne ut av sykehjemmet. (Manus og regi: Kristin Heien)
  3. Supurbia

    Mens familie og naboer forbereder tidenes utslippsfrie 17. mai-feiring, sliter Gunnar skikkelig med å takle hverdagen. Men det legger hverken kona eller vennene merke til i jakten på det perfekte liv. Velkommen til velforeningen fra helvete! (Regi: Alexander Gudmestad)
  4. Flink bisk

    Han er alle hundepasseres verste mareritt. Bak den søte, myke fasaden skjuler det seg en psykotisk drapsmaskin. Advarsel: Ikke se denne filmen hvis du ikke liker å skvette. (Manus og regi: Eros V)
  5. Jeg vet hvordan du har det

    Da Karoline (29) fikk brystkreft, prøvde hun hardt å ikke «bli sykdommen». Hun ville bli behandlet helt vanlig. Sånn ble det ikke. Selverklærte eksperter overøste henne med velmente råd om hvordan hun skulle være syk. (Regi: Martin Sofiedal)
  6. «Fittefaen»

    Vilde er bare 21 år gammel da hun blir gravid etter en one night stand. Den blivende barnefaren er ti år eldre og går hardt til verks for å tvinge henne til å ta abort. (Manus og regi: Ingrid Storrønningen)
  7. En dag etter jobb

    I dag fikk jeg sparken fra jobben, forteller mannen da han kommer hjem til kona. Typisk deg, sier hun. Mens hun fortsetter å se på TV, reflekterer han over livet sitt og minnes sin avdøde bror. Han samlet gamle lyspærer og spiste halve smørbrød. Advarsel: sterke scener. (Manus og regi: Lars Vega)
  8. Bevisbyrden

    Anna møter eksen sin på en bro i Oslo for å gi ham noen gjenglemte klær. Men er det virkelig så nøye med de gamle skjortene, eller har hun en skjult agenda? (Manus og regi: Ivar Aase)
  9. Dagen derpå

    Idet Anna våkner opp «dagen derpå», er det på en litt annen måte enn du ville gjort. Hun kommer seg ikke opp. Og hjelpen hun trenger, er timer unna. (Regi: Mats Bjerknes)
  10. «Gudene vet»

    Hunden – menneskets beste venn. Et løfte om betingelsesløs kjærlighet og støtte. Men hva hvis hunden har sine egne eksistensielle problemer å stri med? (Regi: Mone Frogg)
  11. Please hold the line

    Jobben hennes på callsenteret er å svindle «kundene» for penger. Klarer hun å svindle den kriminelle arbeidsgiveren og sin egen far for å få råd til en abort? (Regi: Tan Ce Ding)
  12. An Irish goodbye

    Vinner av Oscar for beste kortfilm: Da moren plutselig dør, blir Turlough ansvarlig for broren Lorcan. Han har Downs syndrom. Planen er å sende ham til en gammel tante på den andre siden av landet, men det vil ikke Lorcan. Med morens aske under armen legger han en slu plan for å bli på familiegården. (Regi: Tom Berkeley og Ross White)
Video DokumentarSe flere →
  1. Trade Center

    Før verden ble terrorsikret, var alle offentlige toaletter i New York potensielle åsteder for orgier mellom menn. World Trade Center var den hotteste hotspoten i hele byen. Helt til tårnene falt. (Basert på essayet «The Towers of Cum & Horndogs of Yore» av Billy Miller. Regi: Adam Baran)
  2. Dokumentar: Forglemmegei

    Da Per Arvid bestemmer seg for å fortelle om overgrepene han ble utsatt for som barn, kontakter han barndomsvennen Anton. De neste seks årene følger Anton Per Arvid og samboeren med kamera mens de står i sitt livs verste storm. (Regi: Anton Ligaarden)
  3. Post partum

    Når barnet endelig kommer, er det ikke den store gleden Mats har sett for seg. Ungen gråter og vil ha mamma. Mats føler seg utilstrekkelig og utenfor. Og stenger følelsene inne. (Regi: Mats Bårtvedt Hansen)
  4. Rein og vind

    På Fosen har staten satt opp 80 vindmøller midt i reinens viktigste beiteområde. Samene som driver der fikk i 2021 Høyesteretts medhold i byggingen er rettsstridig: – Den norske stat prøver å kjøre oss til veggs. (Regi: Hanna Johre)
  5. «Skjelv du på handa, Vladimir?»

    Noen uker inn i Russlands krigføring mot Ukraina skriver filmskaper og poet Odveig Klyve et dikt adressert til den russiske presidenten og publiserer det på Facebook. (Regi: Odveig Klyve)
  6. Gir deg

    Sau og menneske. Avhengighet og samhold, disiplin og takknemlighet. Tettere på prosessen skal det godt gjøres å komme. (Regi: Jostein Venås)
  7. Dødsfellen i Deerwood

    Minner er rare greier. Og tiden har tuklet med hukommelsen til Jack og Betty. Hvordan havnet familien egentlig på togskinnene den dagen? Og hvordan overlevde de kollisjonen? (Regi: James P. Gannon)
  8. Taxiderman

    Sørgende dyreeiere valfarter til Alberto med døde katter, hunder og papegøyer. Han er en av få taksidermister som spesialiserer seg på å stoppe ut kjæledyr. Men kjærligheten til det makabre uttrykkes også gjennom provoserende og absurde skulpturer laget av dyrerester. Vi advarer om sterke scener. (Regi: Rossella Laeng)
  9. Turning man

    Utdannet sivilingeniør, høyttaleroppfinner, danser og fullblods 68-er. Jürgen Leppert, kjent som «Der Dreher» (Turning Man) – går stadig mot strømmen. Han er et levende bevis på at man aldri er for gammel for et skikkelig rave. (Regi: Robin Trouillet)
  10. Voguing with Beethoven

    Høykultur møter subkultur i denne filmen om identitet og tilhørighet. I hovedrollene: Det Norske Kammerorkester og Oslos ballroom community. (Regi: Emilie Norenberg)
  11. Baghdad on fire

    I 2019 marsjerer en hel generasjon irakere i gatene i håp om å gjenvinne landet sitt. Ungdomsprotestene møtes med kuler og tåregass. 600 mennesker mister livet. For Tiba (20) blir prisen for revolusjonen som aldri kom, svært høy. (Produsert av Integral film. Regi: Karrar al-Azzawi)
  12. Lykkejegerne

    Ifølge spanske myndigheter bor det om lag 50.000 nordmenn i Spania. Hva tenker de selv om å reise til et fremmed land i jakten på et bedre liv? (Produsert av Folkefiender v/ Kristoffer Sindre Vittersø. Regi: Runar Sørheim)
  • Jonas Brenna

Manusforfatter og regissør Adel Khan Farooq er utdannet journalist fra Høgskolen i Oslo og har tidligere jobbet som researcher i NRK Brennpunkt. I 2016 ga han ut ungdomsromanen Mine brødre. I 2017 regisserte han dokumentarfilmen Den norske islamisten, om Ubaydullah Hussain, sammen med Ulrik Imtiaz Rolfsen. Filmen vakte stor oppmerksomhet og ble også nominert til Gullruten for beste dokumentar. Farooq har flere filmer under utvikling, blant annet for Aftenposten.

Filmen er produsert av Mikrofilm, som står bak en rekke suksessfulle animasjonsfilmer. Blant annet Torill Koves «Den danske dikteren» som vant Oscar for beste kortfilm i 2007. Produsent Lise Fearnley er også den første og eneste norske filmprodusenten som er innlemmet i Oscar-akademiet.

Les hele saken med abonnement