Dokumentar: Skyggen har også farge

Kastet ut av behandling, ut på gaten – og inn i gruppeterapi på Zoom. Da samfunnet stengte ned, forsvant en rekke tilbud til rusavhengige og hjemløse. Hvilke konsekvenser fikk det for de mest sårbare av oss? (Regi: Martin A. Walther)

Mer i denne kategorien
13 Episoder
 1. ILYA – mannen bak ChatGPT

  Kunstig generell intelligens kan bli menneskehetens redning – eller undergang. Hva tenkte Ilya Sutskever om forholdet mellom mann og maskin da han utviklet det som i dag er verdens kraftigste kunstige intelligens - ChatGPT? (Regi: Tonje Hessen Schei)
 2. Dokumentar: Sykkeltyven

  Hvert år stjeles nesten 7000 sykler i Oslo. Da Simens sykkel forsvant, satte han barna sine på saken. Et utrolig spor og en rekke usannsynlige tvister endte i en altoppslukende jakt for hele familien. Kanskje ikke «Making a Murderer», men definitivt «Making a Sykkeltyv». (Regi: Simen Braathen)
 3. Dokumentar: «Brutte lenker»

  I etterkrigstiden var det vanlig å sette mennesker med funksjonshemning på institusjon. Behandlingen de fikk, er et mørkt kapittel i norsk historie. Men hvordan forholder samfunnet seg til mennesker med nedsatt funksjonsevne i dag? Er det blitt så mye bedre? (Regi: Mats Bjerknes)
 4. Dokumentar: «To barn pr. dag»

  Hvert år arresterer og fengsler det israelske militæret hundrevis av palestinske barn. Mindreårige helt ned i 12-års alderen, ofte bare anklaget for steinkasting. Brutale overvåkingsbilder viser hvordan forsvaret og rettsapparatet tyr til både vold og trusler for å slå ned motstand i okkuperte områder. (Regi: David Wachsmann)
 5. Verdens historie, ifølge Getty Images

  Getty Images er ett av verdens største bildearkiver. Mange definerende bilder fra det forrige århundre finnes kun der – låst bak gigantens betalingsmur. Er det riktig at et privat selskap ruger og skor seg på våre felles minner? Bli med på en reise gjennom noen av verdenshistoriens viktigste øyeblikk fanget på film. Det vil si: de øyeblikkene filmskaperne hadde råd til. (Regi: Richard Misek)
 6. Forglemmegei

  Da Per Arvid bestemmer seg for å fortelle om overgrepene han ble utsatt for som barn, kontakter han barndomsvennen Anton. De neste seks årene følger Anton Per Arvid og samboeren med kamera mens de står i sitt livs verste storm. (Regi: Anton Ligaarden)
 7. Trade Center

  Før verden ble terrorsikret, var alle offentlige toaletter i New York potensielle åsteder for orgier mellom menn. World Trade Center var den hotteste hotspoten i hele byen. Helt til tårnene falt. (Basert på essayet «The Towers of Cum & Horndogs of Yore» av Billy Miller. Regi: Adam Baran)
 8. Post partum

  Når barnet endelig kommer, er det ikke den store gleden Mats har sett for seg. Ungen gråter og vil ha mamma. Mats føler seg utilstrekkelig og utenfor. Og stenger følelsene inne. (Regi: Mats Bårtvedt Hansen)
 9. Rein og vind

  På Fosen har staten satt opp 80 vindmøller midt i reinens viktigste beiteområde. Samene som driver der fikk i 2021 Høyesteretts medhold i byggingen er rettsstridig: – Den norske stat prøver å kjøre oss til veggs. (Regi: Hanna Johre)
 10. «Skjelv du på handa, Vladimir?»

  Noen uker inn i Russlands krigføring mot Ukraina skriver filmskaper og poet Odveig Klyve et dikt adressert til den russiske presidenten og publiserer det på Facebook. (Regi: Odveig Klyve)
 11. Gir deg

  Sau og menneske. Avhengighet og samhold, disiplin og takknemlighet. Tettere på prosessen skal det godt gjøres å komme. (Regi: Jostein Venås)
 12. Dødsfellen i Deerwood

  Minner er rare greier. Og tiden har tuklet med hukommelsen til Jack og Betty. Hvordan havnet familien egentlig på togskinnene den dagen? Og hvordan overlevde de kollisjonen? (Regi: James P. Gannon)
 13. Taxiderman

  Sørgende dyreeiere valfarter til Alberto med døde katter, hunder og papegøyer. Han er en av få taksidermister som spesialiserer seg på å stoppe ut kjæledyr. Men kjærligheten til det makabre uttrykkes også gjennom provoserende og absurde skulpturer laget av dyrerester. Vi advarer om sterke scener. (Regi: Rossella Laeng)
 • Jonas Brenna

Les hele saken med abonnement