STUCK: – Det finnes ingen verdier, bare sex.

BRASIL: Ute på gaten bryter politiet opp folkemengden ved hjelp av pepperspray. Inne på klubben møter Emilie MC-ene som topper hitlistene i landet med låten «Skrubbsår på knærne». De har ett mål: å komme i buksen på henne.

Mer i denne kategorien
12 Episoder
 1. Aftenposten felt i PFU for programserien Stuck

  Denne serien er felt i Pressens Faglige Utvalg med henvisning til Vær Varsom-plakatens paragraf 2.8, som sier at sponsing av aktualitetsjournalistikk er uforenlig med god presseskikk.
 2. Ny serie om barn som giftes bort

  Premiere 8. september: Hvert år giftes 15 millioner jenter bort før fylte 18 år. I Aftenpostens nye serie «STUCK» møter du noen av dem.
 3. STUCK: Hun var 12 år, han var 38.

  BRASIL: Langt ute på landet er 17 år gamle Eriane fange i sitt eget hjem. Fremtidsutsiktene er dystre. Hun har allerede et barn med mannen sin på 43. Han kontrollerer livet hennes, og hun har ikke noe sted å dra.
 4. STUCK: – Hva slags monster voldtar en 8-åring?

  HAITI: Her er kvinner fritt vilt. Dineshka (15) er gravid etter en gruppevoldtekt. Guttene Emilie møter, mener at de er uten ansvar, og at det er deres oppgave å disiplinere unge jenter som «frister dem».
 5. STUCK: 15-åringen ble gravid etter en voldtekt, derfor kastet stefaren henne ut

 6. STUCK: Her straffes abort med opptil 30 års fengsel

  NICARAGUA: Emilie møter Maria (15). Hun ble dopet ned, bortført og voldtatt og er nå syv måneder på vei. Abort er forbudt i Nicaragua og straffes med seks til 30 års fengsel. Loven håndheves strengt.
 7. STUCK: Julias forhold til lastebilsjåføren (50) finansierer familiens nye hus.

  NICARAGUA: En kø av trailere venter på å krysse grensen til Honduras. Det utveksles varer og tjenester. En av varene er unge jenter.
 8. Aftenposten felt i PFU for programserien Stuck

  Denne serien er felt i Pressens Faglige Utvalg med henvisning til Vær Varsom-plakatens paragraf 2.8, som sier at sponsing av aktualitetsjournalistikk er uforenlig med god presseskikk.
 9. Thaís er 16 år og snart mamma. Hun er en av Brasils mange gravide tenåringsjenter

  Datteren hennes skal vokse opp i det farligste området i verden å være kvinne i.
 10. TV-anmeldelse: «Basic Bitch» biter fra seg

  Til tross for årets mest fengende tittel, er humorserien Basic Bitch ikke mer enn middels morsom.
 11. Jente (13) + mann (43) = sant? | Agnes Nordvik

  Si ;D-innlegg: Serien STUCK forandret livet mitt, det var en skikkelig øyeåpner.
 12. Jeg begynte å reise og være selvstendig i tidlig alder

  Man får det bedre inni seg av å forstå andre kulturer, sier Emillie Beck (27).
DokumentarSe flere →
 1. Dokumentar: «Fordi verden aldri stanser»

  Kveldsnyhetene på TV er forventet å være en betryggende autoritet. Men er det egentlig noe mer enn en forestilling? Et show? (Regi: Axel Danielson, Maximilien Van Aertryck.)
 2. Dokumentar: Utløpsdatoen

  Etter åtte år med ALS har han fått nok. Men i en verden lammet av pandemi er det lettere sagt enn gjort å be om hjelp til å dø. Derfor tar Steve inn på hotell for å leve ut sine siste dager slik han selv vil. (Regi: Joris Cottin)
 3. Dokumentar: Fortellinger fra dusjen

  Stadig færre tenåringer dusjer etter gymtimen. Skoler bygger separate dusjkabinetter for økt privatliv. Hvordan fikk norsk ungdom et så anstrengt forhold til kropp og fellesdusj? (Regi: Teresia Fant)
 4. Dokumentar: Kunsten å dø

  Da Nils Arne Morka foreslo å bygge et eget hus han kunne dø i, tenkte samboeren: «Han vil ikke være sammen med oss mer.»
 5. Dokumentar: Min venn, Artemis

  Artemis har nylig kommet ut som transkvinne. Samtidig som hormonbehandlingen ved Rikshospitalet stadig utsettes, stiller hennes beste venn spørsmål om hele prosessen. (Regi: Mads Sterri Nilsen)
 6. Dokumentar: Oh, it Hertz!

  Lyd kan helbrede, manipulere følelsene dine og brukes som et våpen. Var andre verdenskrigs nazister klar over dette? Bli med til bunns i konspirasjonsteorien, og møt karismatiske entusiaster som har viet livet sitt til lyd. (Regi: Gunnar Hall Jensen)
 7. Dokumentar: Jobb til alle

  Jobber vi for å leve, eller lever vi for å jobbe? I 2021 dykket to filmskapere ned SVTs rikholdige arkiver for å lage en film om arbeid. Resultatet ble en gjennomkoreografert oppsummering av industritiden og hvordan arbeid er blitt diskutert og fremstilt i moderne tid. (Regi: Maximilien Van Aertryck og Axel Danielson)
 8. Dokumentar: Inngang gjennom balkongen

  Før krigen pågikk en mye lengre «krig», mellom Ukrainas offentlige og private rom. Boligene folk fikk av staten, var riktignok gratis, men ofte små og trange. Til sovjetiske arkitekters høylytte protester tok ukrainerne seg til rette. De bygde inn balkongene sine med bare nevene for å få mer plass. (Regi: Roman Blazhan)
 9. Dokumentar: Kachalka

  «Kachalka» kommer fra det ukrainske ordet kachat, som betyr å pumpe. Her er det nok plass og nok å løfte på: mer enn 100 tonn sovjetisk skrapmetall og gamle tanks-deler fordelt på 10 kvadratkilometer. Utendørsgymmen fra 70-tallet fikk sin renessanse i et pandemi-stengt Kyiv, og er mer populær enn noen gang. (Regi: Gar O’Rourke)
 10. Dokumentar: Lamslått, men på vakt

  Fengsling, tortur og død. Hele livet kjemper Dermi Azevedo mot militærdiktaturet i Brasil. 30 år etter regimets fall frykter han at historien er i ferd med å gjenta seg. (Regi: Lucas H. Rossi dos Santos og Henrique Amud)
 11. Dokumentar: Rein og vind

  På Fosen har staten bygget 80 vindmøller midt i tamreinens viktigste beiteområde. For samene som driver der, er utbyggingen nok et kapittel i en allerede mørk norsk-samisk historie. Nå har de ingen uberørte beiteområder igjen. (Regi: Hanna Johre)
 12. Dokumentar: Bless you

  Gatene i St. Petersburg er folktetomme under covid-nedstengningen. Men den kommunale hjelpetelefonen som skal gi innbyggerne råd, drukner i henvendelser. Rammet av ensomhet, fattigdom og sult ringer desperate russere og trygler om hjelp. (Regi: Tatyana Chistova)
 1. – Jeg er redd grevlingene skal ødelegge hele grunnmuren

  Den tørre sommeren har fått grevlingene til å trekke inn i hager som aldri før. I kjelleren til Janne Reitan på Rodeløkka i Oslo har en hel familie tatt bolig.
 2. Se video: Her sprenges broene i Larvik for å gi plass til nye E18

  Vegvesenet sprengte fredag to fylkesveibroer over Farriselva i Larvik. Se dronebilder av hendelsen.
 3. Hør barnebarnets sang

  Barnebarnet Catharina Stoltenberg sang i bisettelsen til Thorvald Stoltenberg.
 4. Bli med på strandfest i midnattssol på Norges kaldeste sted

  – Nei, nå skal vi drikke øl, kose oss og fyre bål. Vi blir her til solen kommer frem igjen, sier Henning Anti.
 5. Da Høyre begynte med humor fikk de dobbelt så mange følgere. Problematisk, mener retoriker.

  Hvis du følger Høyre på Instagram blir du servert statsminister Erna Solberg iført birøkterdrakt, vitser om Paradise hotel og Tinder-referanser. Det du ikke får, er politikk.
 6. Vi målte badevannet: Himmelsk i havet

  En uke med ekstremhete har fyrt opp badesesongen i Oslo. Aftenposten hoppet i havet etter å ha sjekket badetemperaturen i Oslofjorden.
 7. I Japan er svaret på eldrebølgen økt velferd, ikke mindre. Og det fungerer.

  TOKYO (Aftenposten): I Norge må en hel generasjon unge belage seg på å jobbe lengre, betale mer skatt og få mindre igjen fra staten når de blir gamle.
 8. Depresjon, sykdom og dårlig søvn. Likevel klarer vi ikke å logge av.

  Etter en time med psykolog fikk Aftenpostens journalist svar på hvorfor sosiale medier gir henne uro.
 9. En ny generasjon norske høyreradikale

  De er unge, intellektuelle og ønsker å distansere seg fra det tradisjonelle høyreekstreme miljøet. Målet er å gjøre det offentlige ordskiftet i Norge langt råere.
 10. Mot rekordår for snøskred i Norge. Slik kan du redde deg ut av raset.

  Ved utgangen av februar var så mange som 113 personer involvert i snøskred i Norge. På samme tid i fjor var tallet 21.
 11. Nytt Høyre-forslag: Ja til å hjelpe single til å få barn, men nei til eggdonasjon

  Erle måtte reise til Danmark for å bli mor, fordi det ikke er lov å hjelpe single med dette i Norge. Nå kan det bli flertall på Stortinget for lovendring.
 12. – Teknologien bak bitcoin kan bli milliardindustri i Norge

  Eksperter mener Norge kan lykkes stort innen blokkjedeteknologi. Men oppstartsbedriftene møter motstand hos myndighetene.
KortfilmSe flere →
 1. Kortfilm: Kundebeskjed

  Gradvis, via kundebeskjeder over høyttaleranlegget, setter Nicolai (25) jobben på spill for å hevne seg på den gamle mattelæreren sin. (Regi: Stephen Hutton)
 2. Kortfilm: Sånn egentlig

  Det startet med en enkel forespørsel om å få sitte på bussen. Men endte i en opphetet diskusjon om når og hvordan man er norsk nok. (Regi: Det sporadiske filmkollektivet og Rikke Gregersen)
 3. Kortfilm: Onanerende subjekter

  Vi vil bli begjært, men ikke seksualisert. Vi deler villig private bilder i sosiale medier, men aner ikke hvem som ser dem, eller hva de brukes til. (Regi: Andrea Sitara Gran og Marlene Emilie Lyngstad)
 4. Kortfilm: School’s out

  I løpet av sine 40 år som lærer har Yvonne hatt ansvar for 1200 barneskoleelever – og foreldrene deres. Under det som nok blir hennes siste konferansetime, stemples hun som en utbrent og utdatert rødstrømpe. Da renner begeret fullstendig over for Yvonne – tsunami-style. (Regi: Jamille van Wijngaarden)
 5. Kortfilm: Er du sulten?

  Hun kan se at han er tynn. Bortsett fra det kjenner hun ham ikke. I mangel på kommunikasjon løper fantasien løpsk med henne. Hun får for seg at sønnen er homofil og kanskje blir misbrukt av eldre menn. Morsinstinktet koker over, og aksjonen for å redde lille-gull er i gang. (Regi: Teemu Niukkanen)
 6. Kortfilm: «Apocalypse baby»

  Hetebølger, pandemier, krig og inflasjon – aldri har det vært mer krevende å leve. Med produkter som Luftpipen, og hjernevaskings-apparatet Evig Solskinn hjelper shoppingkanalen Apocalypse baby deg smertefritt gjennom klimakrisen. (Regi: Camille Tricaud og Franziska Unger)
 7. Kortfilm: De berørte

  I et passasjerfly blir mannskap og passasjerer plutselig stilt overfor et etisk problem som de overhodet ikke ønsker å forholde seg til. Noen er villig til å ofre alt for å redde den afghanske asylsøkeren. Andre vil hindre at flyet blir forsinket. Hva hadde du gjort? (Regi: Rikke Gregersen)
 8. Kortfilm: Mazel tov cocktail

  Hvis du var jøde i Tyskland i dag, hvordan ville du reagert på en dårlig vits om å kveles i et gasskammer? Dimitrij svarer med å gi «komikeren» en på trynet. Og så må han beklage seg – gjennom en salgs kanossagang i det mangfoldige tyske samfunnet: Jøder, tyskere, patriotisme, en politisk ukorrekt falafel, fem snublesteiner og en dæsj antisemittisme. (Regi: Arkadij Khaet og Mickey Paatzsch)
 9. Kortfilm: Hurra for deg!

  De sier og gjør forferdelige ting mot hverandre. Rusavhengighet er i ferd med å rive den lille familien i stykker fra innsiden. Men når har det gått for langt? Finnes det et punkt hvor ting ikke lenger kan repareres? (Regi: Mads Eriksen)
 10. Kortfilm: Det jeg ønsker du hadde sagt til meg, som du aldri kommer til å si

  Han vet det ikke, men dette er siste gang han møter datteren før han blir alvorlig syk. En film om svik, savn, sorg og lengsel. (Regi: Lilja Ingolfsdottir)
 11. Kortfilm: De hensynsløse

  Silje prøver å dumpe kjæresten sin. Men da hun finner ham i et halvhjertet forsøk på å henge seg, blir hun i forholdet for ikke å virke så slem. Filmen vant både student Bafta og student Oscar i 2019. (Regi: Rikke Gregersen)
 12. Kortfilm: Små, søte kaker

  Berøringen, blikkene, de nedlatende ordene. Et vanlig jobbintervju eller diskret sexisme? Leter han etter en ny fotograf eller bare en ny kollega å trakassere? (Regi: Henry K. Norvalls)
 • Jonas Brenna
  Jonas Brenna
  Produsent / innkjøpssjef video

Oppdatering 01.06.2018: Denne serien er felt i Pressens Faglige Utvalg med henvisning til Vær Varsom-plakatens paragraf 2.8, som sier at sponsing av aktualitetsjournalistikk er uforenlig med god presseskikk. Hele avgjørelsen kan du lese her.

STUCK sesong 2, ep. 1: Just sex / Bare sex.

I Sao Paolo blir en jente utsatt for overgrep eller misbruk hvert 15. sekund i følge tall fra FN.

Se alle episodene i bunnen av saken. Please scroll down for all episodes.

Mange menn tror de kan gjøre hva som helst mot jenter. Noen gjør det også. En ekstrem machokultur er på fremmarsj i Sør- og Mellom-Amerika. Unge jenters rettigheter styrkes over hele verden. Men i denne regionen står utviklingen stille, og for mange blir det bare verre.

Les også

Aftenpostens TV-serie «Stuck» er nominert til Gullruten


English:

Some men think they can treat girls however they please. Some do. An extreme macho culture is on the rize in South-America. Around the world young girls and womens rights are improving. But not here. In this region it’s status quo. And some places things are only getting worse.

Emilie Beck (25) visited Brasil, Haiti and Nicaragua to meet some of the girls there, and tell their stories.


Serien er produsert for Aftenposten av TV Wonder AS i samarbeid med Plan International Norge. (Regi: Geir Fredriksen)


Les mer om

 1. Video: STUCK
 2. Likestilling
 3. Brasil
 4. Sør-Amerika