– Det er uaktuelt å bo her uten rett til selvbestemt abort

Clyde (9) er stresset foran det amerikanske presidentvalget, og Audra (17) er rasende fordi hun er for ung til å stemme. Lilous mor kommer hjem fra sykehus med fantastiske nyheter idet verden nærmer seg ett år i lockdown. (Regi: Maren Victoria Thingnæs og Marianne Mørk)

Aldersgrense 6 år
Mer i denne kategorien
5 Episoder
 1. Vi blir hjemme – episode 2

  Idet viruset for alvor begynner å spre seg i New York, blir Clyde (9) tvunget til å forlate byen sin. I Norge sliter Mina (17) med å holde seg våken på den digitale skolebenken, og Mohammed drar på sin første campingtur. (Regi: Maren Victoria Thingnæs og Marianne Mørk)
 2. Vi blir hjemme – episode 1

  I Norge er Julie (19) knust etter å ha blitt dumpet. I Spania frykter Lilou (15) for livet til sin kronisk syke mor, og i New York gleder Audra (17) seg til å ta lappen. Så stenges hele verden ned. (Regi: Maren Victoria Thingnæs og Marianne Mørk)
 3. Vi blir hjemme – episode 3

  Brasil er nå det nest verst korona-rammede landet i verden, med to millioner smittede. På grunn av bronkitten tør Alecsander fortsatt ikke å gå ut av huset. Han er isolert sammen med moren og lillebroren. I Spania havner moren til Lilou (15) på sykehus, og oldefaren dør. (Regi: Maren Victoria Thingnæs og Marianne Mørk)
 4. Vi blir hjemme – episode 4

  En hel verden sjokkeres av drapet på George Floyd, og i New York er Audra (17) fortvilet. I Libanon holder Christina (17) på å bli gal i lockdown. I Norge drar Mohammed på drive-in eid-feiring. (Regi: Maren Victoria Thingnæs og Marianne Mørk)
 5. Vi blir hjemme – episode 5

  En enorm eksplosjon rammer Beirut og legger deler av den libanesiske hovedstaden i ruiner. Mens skolene i New York åpnes igjen, stenges de i Norge – og ungdommenes psykiske helse begynner for alvor å slå sprekker. (Regi: Maren Victoria Thingnæs og Marianne Mørk)
 • Jonas Brenna
  Jonas Brenna
  Produsent / innkjøpssjef video

Gjennom et helt ekstraordinært år har ni unge mennesker fra seks land filmet seg selv i en usikker og nedstengt verden.

I løpet av noen dager i mars 2020 blir alle fratatt hverdagen sin.

Les hele saken med abonnement