«Sanctuary»: Svensk politi jager en asylsøker på rømmen

Papirløse Darioush skal deporteres. På mirakuløst vis har han hittil sluppet med skrekken, men jakten har så vidt begynt.

Aldersgrense 15 år
Mer i denne kategorien
13 Episoder
 1. Nattrikken

  Nominert til Oscar for beste kortfilm: Ebba vil egentlig bare holde varmen, men ender ufrivillig opp med å stjele hele «Nattrikken». (Produsert av Cylinder Production AS v/Gaute Lid Larssen og Heidi Arnesen. Regi: Eirik Tveiten)
 2. Hijack 139

  En ensom og beruset 24-åring var ansvarlig for den første flykapringen i norsk luftrom. Kravene hans for å overgi seg både overrasket og beroliget de involverte. Var det et gisseldrama eller en litt anstrengt fest? (Regi: Sondre Johre og Joachim Berg)
 3. «Still Crazy»

  Han tror de skal finne sammen igjen. Hun vil fortelle at hun er lykkelig forelsket i en annen – og gravid. Eller er hun egentlig det? (Regi: Jørgen Egner Granerud)
 4. Hemale education

  Hector og bestevennen Allvin er under opplæring for å bli den perfekte mann. Hver dag er den samme. De samme rutinene. Den samme maten. Det samme pensumet. Vil de noen gang kunne tilfredstille kvinnenes krav? (Regi: Frøydis Fossli Moe)
 5. Mamma

  Hvileløst tråler Synnøve et nesten folketomt Oslo, på leting etter sin rusavhengige datter Michelle. Hjemme sitter et sultent barnebarn og venter på mor og bestemor. Synnøve og Michelle er mor og datter også i virkeligheten. I «Mamma» spiller de versjoner av seg selv i en historie som ligger tett på deres egen. (Regi: Aslak Danbolt)
 6. The wonders beneath the sea

  For å feire morens 70-årsdag har datteren invitert henne med på en undersjøisk restaurant. Da gamle konflikter bobler til overflaten, surner den tilsynelatende hyggelige samtalen fort. Filmen vant Gullstolen ved Kortfilmfestivalen i Grimstad i 2021. (Regi: Ellen Ugelstad)
 7. Sand

  Ni år gamle Aso og storesøsteren Sarah bor i en fattig by i Nord-Irak. Hverdagen er preget av vold og drap, og IS rykker stadig nærmere. Mens moren blir igjen for å kjempe, begir barna seg ut på en livsfarlig flukt. (Regi: Irasj Asanti)
 8. Shower Boys

  Etter en intens bandykamp drar 12-åringene Viggo og Noel hjem for å ta badstu. Der fortsetter konkurransen. I dusjen skjer det noe som utløser en bekymret telefonsamtale fra Noels far. (Regi: Christian Zetterberg)
 9. Take and run

  Selv om straffen er inntil ti års fengsel, er den eldgamle skikken «ala kachuu» (ta og løp) fortsatt sosialt akseptert og utbredt i Kirgisistan. Hvert år blir tusenvis av unge jenter kidnappet, tvangsgiftet og voldtatt. Ofte med familienes velsignelse. Dette er en slik skjebne, basert på sanne historier. (Regi: Maria Brendle)
 10. «Enjoy»

  På overflaten er de omgitt av omsorg og kjærlighet. Hverken Michael eller hans ti år gamle elev har noen grunn til ikke å elske livet. Det gjør det enda verre for dem å hate det. Og enda vanskeligere å snakke om det som er vondt. (Regi: Saul Abraham)
 11. «Kanskje»

  Rett før stengetid tar Stine mot til seg og går frem til en av bibliotekarene. Med seg har hun en stabel bøker og et knust hjerte. (Regi: Zyna og Ola Røyseland)
 12. «Observasjon»

  Er den fantasifulle morsomme lille gutten egentlig et fremtidig problembarn? Foreldrene reagerer kraftig på beskjeden fra barnehagen. Men hvem av dem har egentlig rett? (Regi: Christoffer Lossius)
 13. Kortfilm: Shuttlecock

  Carl har alltid sett på seg selv som en vinner: tøff, sterk og populær. Da badmintonklubben får et nytt, mystisk og langt spinklere medlem, blir han fullstendig besatt og må revurdere hva det vil si å være mann. (Regi: Tommy Gillard)
Video DokumentarSe flere →
 1. Dødsfellen i Deerwood

  Minner er rare greier. Og tiden har tuklet med hukommelsen til Jack og Betty. Hvordan havnet familien egentlig på togskinnene den dagen? Og hvordan overlevde de kollisjonen? (Regi: James P. Gannon)
 2. Taxiderman

  Sørgende dyreeiere valfarter til Alberto med døde katter, hunder og papegøyer. Han er en av få taksidermister som spesialiserer seg på å stoppe ut kjæledyr. Men kjærligheten til det makabre uttrykkes også gjennom provoserende og absurde skulpturer laget av dyrerester. Vi advarer om sterke scener. (Regi: Rossella Laeng)
 3. Turning man

  Utdannet sivilingeniør, høyttaleroppfinner, danser og fullblods 68-er. Jürgen Leppert, kjent som «Der Dreher» (Turning Man) – går stadig mot strømmen. Han er et levende bevis på at man aldri er for gammel for et skikkelig rave. (Regi: Robin Trouillet)
 4. Voguing with Beethoven

  Høykultur møter subkultur i denne filmen om identitet og tilhørighet. I hovedrollene: Det Norske Kammerorkester og Oslos ballroom community. (Regi: Emilie Norenberg)
 5. Baghdad on fire

  I 2019 marsjerer en hel generasjon irakere i gatene i håp om å gjenvinne landet sitt. Ungdomsprotestene møtes med kuler og tåregass. 600 mennesker mister livet. For Tiba (20) blir prisen for revolusjonen som aldri kom, svært høy. (Produsert av Integral film. Regi: Karrar al-Azzawi)
 6. Lykkejegerne

  Ifølge spanske myndigheter bor det om lag 50.000 nordmenn i Spania. Hva tenker de selv om å reise til et fremmed land i jakten på et bedre liv? (Produsert av Folkefiender v/ Kristoffer Sindre Vittersø. Regi: Runar Sørheim)
 7. Dokumentar: «The business of birthcontrol»

  P-pillen revolusjonerte likestilingsskampen på 60-tallet. Men det komplekse forholdet mellom hormonell prevensjon, kvinnehelse og frigjøring har en mindre kjent skyggeside: Fysiske og psykiske lidelser, dødsfall og et rasistisk arvegods. (Regi: Abby Epstein)
 8. Dokumentar: «Jackson»

  Det «rosa huset» i Jackson var lenge den eneste abortklinikken i Mississippi og episenteret i den amerikanske abortstriden. Ansatte og støttespillere strittet imot, mens politikere og religiøse fanatikere sloss for å få den stengt. Høyesteretts reversering av Roe v. Wade satte en endelig krok på døren, men den samme kampen pågår nå i hele landet. Emmy-vinner Maisie Crows dokumentar er et sterkt og urovekkende innblikk i konflikten og konsekvensene den har for kvinner i USA.
 9. Dokumentar: Stemmeskiftekoret

  Mange tenåringsgutter slutter å synge idet de kommer i stemmeskiftet. For å sikre rekrutteringen til mannskoret har Stockholms guttekor derfor startet stemmeskiftekoret. Et midlertidig fristed hvor det er greit å synge litt surt. (Regi: Martina Carlstedt og Ina Holmqvist.)
 10. Dokumentar: «Fordi verden aldri stanser»

  Kveldsnyhetene på TV er forventet å være en betryggende autoritet. Men er det egentlig noe mer enn en forestilling? Et show? (Regi: Axel Danielson, Maximilien Van Aertryck.)
 11. Dokumentar: Utløpsdatoen

  Etter åtte år med ALS har han fått nok. Men i en verden lammet av pandemi er det lettere sagt enn gjort å be om hjelp til å dø. Derfor tar Steve inn på hotell for å leve ut sine siste dager slik han selv vil. (Regi: Joris Cottin)
 • Jonas Brenna

En av betjentene som deltar i jakten, plages også av egne demoner. Hun har allerede ett liv på samvittigheten fra en tidligere utvisningssak. «Sancutary» er basert på en sann historie.

(Regi: Farid Zarrinbal og Harald Sandø)