
Den danske mannen giftet seg med en 15 år gammel syrisk jente
DOKUMENTARSERIE: I Al-Hasakah i Syria sitter 5000 menn fengslet, mistenkt for å være IS-krigere. I de klaustrofobiske og overfylte cellene møter vi en danske som giftet seg med en 15 år gammel syrisk jente.
Aldersgrense 15 årMer i denne kategorien
12 Episoder
Ble overtalt til å halshugge en mann da han var 13 år gammel
Aftenposten i ungdomsfengsel for IS-mistenkteI ruinene av Den islamske staten – del 3
Etter at IS er beseiret, plasseres tusenvis av kvinner i interneringsleirer. I en av dem finner vi norske Aisha. Ett av barna hennes, en norsk gutt, er allerede drept.– Jeg måtte kle sønnen min som en kvinne for å få ham ut av IS
Bli med Aftenpostens reportere på jobb i SyriaLærte opp barn til å bli selvmordsbombere
DOKUMENTARSERIE: I ruinene av Den islamske statenI ruinene av Den islamske staten – del 3
Etter at IS er beseiret, plasseres tusenvis av kvinner i interneringsleirer. I en av dem finner vi norske Aisha. Ett av barna hennes, en norsk gutt, er allerede drept.– Jeg måtte kle sønnen min som en kvinne for å få ham ut av IS
Bli med Aftenpostens reportere på jobb i SyriaBle overtalt til å halshugge en mann da han var 13 år gammel
Aftenposten i ungdomsfengsel for IS-mistenkteLærte opp barn til å bli selvmordsbombere
DOKUMENTARSERIE: I ruinene av Den islamske statenPrisdryss til Aftenposten da årets mediepriser ble delt ut
Aftenposten vant fire priser da årets mediepriser ble delt ut av Mediebedriftenes Landsforening.Tusenvis av mennesker våknet på gaten i morges. Lokalbefolkningen vil ha dem vekk fra Lesbos.
LESBOS (Aftenposten): Over 12.000 migranter måtte rømme fra den nedbrente Moria-leiren i Hellas.Hensynet til barna er viktigst. Selv når de hyller Den islamske staten (IS).
Barns historier fra krig, terror og konflikt er viktig å fortelle. Det stiller høye krav til oss i mediene.Trampoliner, sverd og barn som leker halshugginger: – Denne generasjonen kan bli verre enn IS
De truer oss med stålsverd og slår. Da vi snur oss for å gå, kommer steinene susende.
- Jonas BrennaProdusent / innkjøpssjef video
Serien «I ruinene av Den islamske staten» følger Aftenpostens korrespondenter Tor Arne Andreassen og Afshin Ismaeli på jobb i Midtøsten fra opprettelsen av terrorstaten i 2014 til IS er beseiret i 2019.
Tusenvis av mennesker lever under elendige forhold etter kalifatets fall, og mange av dem er norske. Hvem av dem som er faktiske IS-sympatisører, og hvem som er uskyldige ofre, er ikke godt å si.
Les hele saken med abonnement