STUCK ep. 1: Dying

I deler av Kambodsja er det vanlig å gifte seg når man er svært ung. I første episode av STUCK møter Emilie 15 år gamle Sev og hennes baby. Barnet viser seg å være sykt, men Sevs mann nekter å la Emilie hjelpe.

Aldersgrense 15 år
Mer i denne kategorien
12 Episoder
 1. Aftenposten felt i PFU for programserien Stuck

  Denne serien er felt i Pressens Faglige Utvalg med henvisning til Vær Varsom-plakatens paragraf 2.8, som sier at sponsing av aktualitetsjournalistikk er uforenlig med god presseskikk.
 2. Ny serie om barn som giftes bort

  Premiere 8. september: Hvert år giftes 15 millioner jenter bort før fylte 18 år. I Aftenpostens nye serie «STUCK» møter du noen av dem.
 3. STUCK ep. 2: Hevn / Revenge

  Advarsel: Sterke scener / Warning: Graphic content. Emilie møter en jente i Kambodsja som ønsker å skille seg fra mannen sin. Det får fatale konsekvenser.
 4. STUCK ep. 3: Hallik / Pimp

  I Kambodsjas hovedstad er nesten halvparten av de prostituerte barn. Emilie får besøke et av byens mange bordeller og får et sjeldent møte med en av hallikene som tjener gode penger på å selge kvinner til byens sexkunder.
 5. STUCK ep. 4: Kidnappet / Kidnapped

  Emilie har reist til Vietnam. Her finnes en uforståelig praksis, nemlig brudekidnapping. Mai (15) ville ikke gifte seg. Hun ble overfalt, holdt innesperret i tre dager og gift med gutten som kidnappet henne.
 6. STUCK ep. 6: Stjålet / Stolen

  Singh (16) ble dopet ned, kidnappet og holdt fanget i Kina. Hun ble truet med pistol og kniv og skulle selges som barnebrud. Så klarte hun å rømme.
 7. STUCK ep. 8: Wedding Busters

  I Bangladesh finnes det en gruppe unge mennesker som kaller seg Wedding Busters. De har et mål, og det er å stoppe barneekteskap. Med alle nødvendige midler.
 8. STUCK ep. 5: Savnet / Missing

  I Nord-Vietnam kidnappes jenter om natten og fraktes over grensen til Kina. Igjen sitter hjelpesløse og fortvilet foreldre, som neppe får se barna sine igjen.
 9. STUCK ep. 7: Bryllupet / The wedding

  Emilie blir invitert til et bryllup i Bangladesh. Ingen vil si hvor gammel bruden er. Idet svigerfar løfter den gråtende jenta vekk fra foreldrene mister hun bevisstheten.
 10. STUCK: Hun var 12 år, han var 38.

  BRASIL: Langt ute på landet er 17 år gamle Eriane fange i sitt eget hjem. Fremtidsutsiktene er dystre. Hun har allerede et barn med mannen sin på 43. Han kontrollerer livet hennes, og hun har ikke noe sted å dra.
 11. STUCK: 15-åringen ble gravid etter en voldtekt, derfor kastet stefaren henne ut

 12. STUCK: Her straffes abort med opptil 30 års fengsel

  NICARAGUA: Emilie møter Maria (15). Hun ble dopet ned, bortført og voldtatt og er nå syv måneder på vei. Abort er forbudt i Nicaragua og straffes med seks til 30 års fengsel. Loven håndheves strengt.
DokumentarSe flere →
 1. Thank you for the rain

  Klimaendringene truer livsgrunnlaget til den kenyanske bonden Kisilu. Nå slåss han både hjemme og globalt for å redde planeten og familien fra sult.
 2. Dokumentar: Charlie surfer

  Charlie er stolt av å være annerledes. Av og til skulle han likevel ønske at han var som de andre og kunne spille fotball med guttene i klassen. Men han er en rå danser, og i mestringens ånd skal han nå også lære seg å surfe. (Regi: Pia Strømme)
 3. Dokumentar: Fortellinger fra dusjen

  Stadig færre tenåringer dusjer etter gymtimen. Skoler bygger separate dusjkabinetter for økt privatliv. Hvordan fikk norsk ungdom et så anstrengt forhold til kropp og fellesdusj? (Regi: Teresia Fant)
 4. Dokumentar: Kunsten å plystre

  Hans dager som skihopper er talte. Men forfatteren og samfunnsdebattanten Thorvald Steen har ikke latt seg stoppe. I 25 år har fotograf Per Maning fulgt vennen Steen, som lider av en sjelden muskelsykdom. (Regi: Per Maning)
 5. Dokumentar: Så er spørsmålet: Hadde de råd til det før og?

  Barnefattigdommen øker i takt med køene til fattighusene. Én av fire nordmenn har ikke penger til en uforutsett utgift i 2021. Kaisa og flokken hennes er en av familiene bak de mørke tallene. (Regi: Kaisa Hansen-Suckow)
 6. Dokumentar: La oss snakke om været

  En eksistensiell generasjonskonflikt: Faren til Io tror ikke de menneskeskapte klimaendringene vil være katastrofale, men det gjør hun. (Regi: Io Sivertsen)
 7. Dokumentar: Rein og vind

  På Fosen har staten bygget 80 vindmøller midt i tamreinens viktigste beiteområde. For samene som driver der er utbyggingen nok et kapittel i en allerede mørk norsk-samisk historie. Nå har de ingen uberørte beiteområder igjen. (Regi: Hanna Johre)
 8. Dokumentar: Celle 364

  Fra sin gamle fengselscelle stiller en tidligere Stasi-fange følgende spørsmål: Hvor bærekraftige er egentlig våre moderne demokratier? (Regi: Mathilde Babo & Zoé Rossion)
 9. Dokumentar: Hans + Liv

  Hans (93) har elsket sin kone gjennom ett helt liv. Nå gjør Alzheimer henne gradvis sykere. Sorg og tap blander seg inn i en munter manns hverdag. Hva er det igjen å leve for når han snart blir alene? (Regi: Mari Bakke Riise)
 10. Dokumentar: Huset

  I sveriges eldste kollektiv er alle de 300 leilighetene forbeholdt enslige kvinner. Menn har ikke adgang. I takt med økende boligmangel flytter nå en ny generasjon unge kvinner inn. Vil de fornye kvinnekollektivet eller ødelegge det? (Regi: Fanny Rosell)
 11. Dokumentar: Kom du?

  75 prosent av alle kvinner får ikke orgasme ved vaginalt samleie. Mange faker. Noen kommer aldri. I denne filmen møter du tre kvinner som stadig må svare på det uunngåelig spørsmålet: Kom du? (Regi: Jo Lyngklip Kyhlensø)
 12. Dokumentar: Bless you

  Gatene i St. Petersburg er folktetomme under covid-nedstengningen. Men den kommunale hjelpetelefonen som skal gi innbyggerne råd, drukner i henvendelser. Rammet av ensomhet, fattigdom og sult ringer desperate russere og trygler om hjelp. (Regi: Tatyana Chistova)
 1. – Jeg er redd grevlingene skal ødelegge hele grunnmuren

  Den tørre sommeren har fått grevlingene til å trekke inn i hager som aldri før. I kjelleren til Janne Reitan på Rodeløkka i Oslo har en hel familie tatt bolig.
 2. Se video: Her sprenges broene i Larvik for å gi plass til nye E18

  Vegvesenet sprengte fredag to fylkesveibroer over Farriselva i Larvik. Se dronebilder av hendelsen.
 3. Hør barnebarnets sang

  Barnebarnet Catharina Stoltenberg sang i bisettelsen til Thorvald Stoltenberg.
 4. Bli med på strandfest i midnattssol på Norges kaldeste sted

  – Nei, nå skal vi drikke øl, kose oss og fyre bål. Vi blir her til solen kommer frem igjen, sier Henning Anti.
 5. Da Høyre begynte med humor fikk de dobbelt så mange følgere. Problematisk, mener retoriker.

  Hvis du følger Høyre på Instagram blir du servert statsminister Erna Solberg iført birøkterdrakt, vitser om Paradise hotel og Tinder-referanser. Det du ikke får, er politikk.
 6. Vi målte badevannet: Himmelsk i havet

  En uke med ekstremhete har fyrt opp badesesongen i Oslo. Aftenposten hoppet i havet etter å ha sjekket badetemperaturen i Oslofjorden.
 7. I Japan er svaret på eldrebølgen økt velferd, ikke mindre. Og det fungerer.

  TOKYO (Aftenposten): I Norge må en hel generasjon unge belage seg på å jobbe lengre, betale mer skatt og få mindre igjen fra staten når de blir gamle.
 8. Depresjon, sykdom og dårlig søvn. Likevel klarer vi ikke å logge av.

  Etter en time med psykolog fikk Aftenpostens journalist svar på hvorfor sosiale medier gir henne uro.
 9. En ny generasjon norske høyreradikale

  De er unge, intellektuelle og ønsker å distansere seg fra det tradisjonelle høyreekstreme miljøet. Målet er å gjøre det offentlige ordskiftet i Norge langt råere.
 10. Mot rekordår for snøskred i Norge. Slik kan du redde deg ut av raset.

  Ved utgangen av februar var så mange som 113 personer involvert i snøskred i Norge. På samme tid i fjor var tallet 21.
 11. Nytt Høyre-forslag: Ja til å hjelpe single til å få barn, men nei til eggdonasjon

  Erle måtte reise til Danmark for å bli mor, fordi det ikke er lov å hjelpe single med dette i Norge. Nå kan det bli flertall på Stortinget for lovendring.
 12. – Teknologien bak bitcoin kan bli milliardindustri i Norge

  Eksperter mener Norge kan lykkes stort innen blokkjedeteknologi. Men oppstartsbedriftene møter motstand hos myndighetene.
KortfilmSe flere →
 1. Kortfilm: Sånn egentlig

  Det startet med en enkel forespørsel om å få sitte på bussen. Men endte i en opphetet diskusjon om når og hvordan man er norsk nok. (Regi: Det sporadiske filmkollektivet og Rikke Gregersen)
 2. Kortfilm: The silent child

  OSCAR-VINNER: Hun er født døv i en familie der alle andre hører. De stressede og overarbeidede foreldrene vil gjerne hjelpe fireåringen og gjøre henne «normal». Derfor ansetter de en sosialarbeider som spesialiserer seg på døve barn. Det blir fort tydelig at Libby ikke er den eneste som trenger hjelp. (Regi: Chris Overton)
 3. Kortfilm: Exam

  Preget av frykt og paranoia balanserer Sadaf livet som ung kvinne i Iran. En dag ber faren henne levere en pakke kokain på vei til skolen. Men mottageren dukker ikke opp. Og på skolen venter grundig ransaking av alle jentene i klassen. (Regi: Sonia K. Hadad)
 4. Kortfilm: Elveleie

  Alt hun vil, er å bli våket over i tre dager – til sjelen har forlatt kroppen. Da hverken eksmannen eller den nye kona vil oppfylle hennes siste ønske, tar døtrene saken i egne hender. (Regi: Sylvelin Måkestad)
 5. Kortfilm: Utsikten her oppe

  Lila og Claire er naboer i samme oppgang, men har aldri snakket sammen. Etter en ubehagelig visitt fra Claire, spørs det om de noen gang kan bli gode naboer. (Regi: Marco Calvani)
 6. Kortfilm: Lykke til

  Hva skjedde med Helene i går? Hun husker ingenting. Og da Patrick prøver å forklare, fører det bare til misforståelser som raskt blir til mistanker. (Regi: Mattis Ohana Goksøy)
 7. Kortfilm: Navnet mitt er Dọlápọ̀

  Hun skal snart ta steget fra skolebenken til en ettertraktet jobb i finansverdenen. Men for å få stillingen må hun endre utseende og skifte navn. (Regi: Ethosheia Hylton)
 8. Kortfilm: A simple fucking gesture

  De lar en bilist snike foran seg i ettermiddagsrushet. Men da vedkommende ikke vinker og takker, klikker det for ekteparet. Den uhøflige bilisten blir symbolet på alt som er feil i verden – helt til han svinger til siden for å konfrontere det rasende paret. (Regi: Jesse Shamata)
 9. Kortfilm: «Mizaru»

  Privatliv og toleranse er mangelvare i et konservativt indisk samfunn. Da et ungt par tar sin nyfunne kjærlighet ut i en offentlig park, går det selvutnevnte moralpolitiet til angrep. (Regi: Sudarshan Suresh)
 10. Kortfilm: Livet går videre

  En husstand våkner opp til en ny dag. Hjemmets teknologiske hjelpemidler sørger for at alt er rent, og at katten blir matet. Men hva skjer med huset vårt når vi plutselig ikke er der lenger? (Regi: Henry K. Norvalls)
 11. Kortfilm: Villhester

  Ine (65) er konkurranserytter og har svakt begynnende demens. En dag får datteren nok. Hun krever at moren gir fra seg sine kjære, men vanskjøttede hester. Det klarer ikke Ine å akseptere. (Regi: Simon Tillaas)
 12. Kortfilm: «Valerio’s day out»

  En ung jaguar gnager seg fri og drar på et blodig drapstokt i New Orleans’ dyrehage. Etter at han blir fanget, bedøvet og omplassert, lager han en videodagbok til sin kjære kone Lula. Basert på tegneserien Lula fra 2019. (Regi: Michael Arcos)
 • Jonas Brenna
  Jonas Brenna
  Produsent / innkjøpssjef video

Se alle episodene i bunnen av saken. Please scroll down for all episodes.

Hvert år blir 15 millioner barn giftet bort. Mange av dem kidnappet, solgt og misbrukt.

I Aftenpostens nye TV-serie Stuck reiser Emilie Beck (25) fra Nøtterøy ut i verden for å møte noen av dem og fortelle deres historie.

 • Her kan du lese intervjuet med Emilie Beck i A-magasinet: Det føltes som å se på noen drukne, uten å kunne gjøre noe.

English:

Emilie meets a girl in Cambodia that wants divorce. But her wish to split up and leave the husband turns out for the worse.

15 million children are forced into marriage each year. Many of them kidnapped, sold and abused. Emilie Beck (25) traveled the world to meet some of them, and tell their stories.


Serien er produsert for Aftenposten av TV Wonder AS i samarbeid med Plan International Norge. (regi: Geir Fredriksen)


Les mer om

 1. Video: STUCK
 2. Barneekteskap
 3. Tvangsekteskap
 4. Likestilling
 5. Prostitusjon
 6. Kambodsja