– Det jeg har på hodet er en hjernestimulator. Akkurat nå sender den 12 volt gjennom hjernen min inn ett sted, ut et annet.

Forsker og professor Balder Onarheim hos Platoscience står foran publikum med en merkelig kreasjon på hodet. Den skal hjelpe han med stimulere nervene i hjernen og gjøre han mer kreativ.

I denne ukens Pecha Kucha forteller Onarheim om forskning som skal hjelpe til med å optimalisere hjernen.

Aftenposten publiserer ukentlig innslag fra Pecha Kucha night Oslo. Ved hjelp av 20 bilder blir det fortalt en historie på maksimalt 6 minutter og 40 sekunder. Alle stiller ansikt til ansikt med publikum, og i løpet av den korte tiden skal det fortelles en interessant historie om noe du kanskje ikke visste fra før.

Her kan du se alle Pecha Kucha-foredragene.

Noen av dem finner du under her:

Pecha Kucha: Hva gjør vi med tomme oljeplattformer? 500 oljeplattformer skal tas ut av drift i løpet av de neste 20-30 årene. Øyvind Bay vil bygge de om, og gi de samme status som stavkirkene.
Tekstene oser av sex, dop og våpen Nå stopper politiet festene for å rydde byen før sommer-OL. (Foto: Stig Arild Pettersen og Vincent Rosenblatt
Pecha Kucha: - Tomme lokaler tar livet av sentrum Siri H. Høibo og Marte Marstrand startet prosjektet "Nytt liv i tomme lokaler".