Gard Michalsen slutter som ansvarlig redaktør

Gard Michalsen har sagt opp sin stilling som ansvarlig redaktør i nettavisene E24 og Dine Penger. Avgangen skjer med umiddelbar virkning.

Gard Michalsen har vært redaktør i E24 siden sommeren 2018. Her sammen med Medier24-kollegene Julie Tangen (t.v.) og Eira Lie under Fagpresseprisene samme år.

Under Gard Michalsens ledelse har E24 vokst kraftig i både ansatte, lesere, inntekter og abonnenter. Nettavisen har også styrket posisjonen betydelig på dagsordensettende næringslivsnyheter og undersøkende journalistikk.

Han sier at kraftig vekst ikke skjer uten utfordringer og interne voksesmerter, og at ledelsen har fått tydelige tilbakemeldinger fra redaksjonen som må jobbes med.

– Denne jobben har vi så vidt begynt på, og jeg var i utgangspunktet innstilt på å fullføre den. Men jeg har innsett at vi står i en situasjon der oppgaven kan være enklere med andre enn meg ved roret. Noen ganger er det riktige valget å gi stafettpinnen videre. Nå kan det være det beste for E24, og derfor har jeg tatt valget om å si opp min stilling, sier Michalsen.

– Takk for innsatsen

Til Kampanje opplyser klubbleder Eirik Amb Nysveen at han takker Michalsen for innsatsen på vegne av klubben.

– Det har skjedd mye i denne avisen de siste årene. Vi har vokst betraktelig, og vi er stolte av den utviklingen E24 har hatt med Gard ved roret. Hans engasjement og entusiasme har vært viktig i den store satsingen vi nå er inne i.

– Vi er blitt flere ansatte og satser tungt på journalistikken. En omstilling som denne er naturligvis krevende. Som Gard selv sier, så følger det utfordringer med en så stor satsing, sier Nysveen.

Går av med umiddelbar virkning

Michalsen går ut av rollen med umiddelbar virkning, men vil være tilgjengelig for E24 og Schibsted fremover.

Nyhetsredaktør Lars Håkon Grønning blir konstituert ansvarlig redaktør inntil en permanent erstatter er på plass.

Nå skal Michalsen bruke tid på å finne ut hva han skal gjøre videre.

– Om det blir i Schibsted, utenfor, noe etablert eller helt nytt, gjenstår å se. Kjenner jeg meg selv rett finner jeg nok på noe. Men nå skal jeg først og fremst ta en ekstra lang juleferie, sier Michalsen.