Norge

Skattereformen og statsbudsjettet kommer samtidig

Finansminister Siv Jensen (Frp) samler sine to største saker på samme dag. Onsdag om en uke legger hun frem skattereformen samtidig som statsbudsjettet.

  • Ntb

Dermed kan politikere, analytikere, journalister og økonomer vente seg en ekstra innholdsrik rik dag. Mange har ventet i spenning på når stortingsmeldingen om skattereform kommer, og nå er altså ventetiden straks over, skriver Dagens Næringsliv.

Jan Arild Snoen om statsbudsjettet:

Les også

Her skal det smøres etter et dårlig valg

Statsminister Erna Solberg (H) sa nylig at reformen «vil komme nært i tid til statsbudsjettet». Nå bekrefter Jensen at nært i tid denne gangen betyr samtidig.

— Vi legger frem reformen samtidig med budsjettet. Årsaken til at vi gjør det er at norsk økonomi står foran en stor omstillingsutfordring. Tidspunktet er riktig. Vi har ventet helt til det siste med å avgjøre dette. Da vi så at vi ville rekke det, var det naturlig å ta det samme dag, sier Jensen.

Hun bekrefter samtidig at reformen vil legges frem på den samme pressekonferansen som statsbudsjettet, klokken ti onsdag. Men selv om de legges frem samtidig, kommer Stortinget til å behandle budsjettet før det tar fatt på reformen.

— Det er ikke forsvarlig å behandle dem samtidig. Jeg vil tro vi begynner med høringer om reformen over nyttår og at en innstilling vil være klar i mars eller april, sier Hans Olav Syversen (KrF), som leder finanskomiteen. (©NTB)

Hør podcasten Aftenpodden snakke det kommende statsbudsjettet i iTuneseller her:

Les også

  1. Internrevisjonen: Frp prioriterer pensjonistpar med god råd | Jan Arild Snoen

  2. Regjeringen med milliardpakke mot ledighet

  3. Statsministeren lekker budsjett-godbiter i nord