Norge

Sjåfør tiltalt for amfetaminpåvirket kjøring etter dødsulykke i Nordfjord

Statsadvokaten mener at sjåføren som er tiltalt for uaktsomt drap på to kvinner i forbindelse med en påkjørsel i Nordfjord i fjor, var ruset på amfetamin.

To kvinner ble erklært døde på stedet etter at de ble påkjørt på en gangvei i Kjølsdalen mellom Nordfjordeid og Måløy i Sogn og Fjordane tredje juledag i fjor. Foto: Siri Kolseth / Fjordenes Tidende / NTB scanpix

  • NTB

25. februar neste år starter rettssaken i Sogn og Fjordane tingrett mot mannen i 50-årene som er tiltalt for uaktsomt drap på to kvinner tredje juledag i fjor. Det er satt av fire dager til rettssaken.

63 år gamle Anne Elise Sæthre og 57 år gamle Marit Johanne Røed Sundal ble påkjørt og døde da var ute på en kveldstur på en gangvei langs riksvei 15 mellom Nordfjordeid og Måløy i Eid kommune i Nordfjord.

I april i år ble det klart at mannen også var blitt siktet for ruspåvirket kjøring, men ifølge tiltalen som nå foreligger, er det klart at påtalemyndigheten mener at mannen også kjørte mens han var påvirket av amfetamin og klonazepam.

Det var Bergens Tidende som først omtalte tiltalen.

Mannen er tiltalt for uaktsomt drap, farlig kjøring, kjøring i ruspåvirket tilstand og bruk av narkotika.

Ifølge tiltalen mener statsadvokat Kristine Herrebøden at mannen kjørte en strekning på rundt tre mil før ulykken skjedde.

Advokat Oscar Ihlebæk, som forsvarer bilføreren, sier til Bergens Tidende at klienten er kjent med tiltalen.

– Jeg forholder meg til det han har forklart til politiet, og overfor politiet har han ikke erkjent straffskyld. Jeg har ikke kunnskap om at min klient har noen annen oppfatning av saken i dag, sier Ihlebæk.

Les også

  1. Bildrapssiktet sjåfør nekter straffskyld

  2. Bilulykke i Kjølsdalen: Siktede har valgt å ikke la seg avhøre

Les mer om

  1. Amfetamin
  2. Bergens Tidende
  3. Sogn og Fjordane