Vil reise Norges høyeste bygning ved Oslo S

KLP slår på stortrommen og vil bygge høyhus ved Oslo S. Postens brevsenter skal jevnes med jorden. I stedet reises en 127 meter høy skyskraper.

Slik kan det nye bygget bli. Radisson SAS Plaza Hotel i forgrunnen, Postgirobygget til høyre.

Det nye næringsbygget med adresse Biskop Gunnerus gate 14b vil definitivt endre Oslos skyline. Det blir reist som et tredje tårn ved siden av Postgirobygget og kloss opp mot Oslo Plaza. Bygget vil ha like mange etasjer som Plaza, men vil likevel rage 10 meter høyere enn hotellet. Forsikringsgigantens skyskraper er på 127 meter og rommer 70.000 kvadratmeter. Til sammenligning er Radisson SAS Plaza Hotel (Oslo Plaza) 117 meter høyt og Postgirobygget 110 meter høyt.

Kjøpesenter under bakken

I de 15.000 kvadratmeterene under bakkeplan ser KLP for seg å bygge et kjøpesenter. — Dette blir et av de mest markante byggene vi har stått bak, sier adm.dir. Steinar Manengen i KLP Eiendom.De spektakulære planene som ble presentert i formiddag innebærer også at bussterminalen fjernes fra Galleri Oslo. I stedet bygges en ny terminal over sporområdene på Oslo S. Kapasiteten på dagens bussterminal er sprengt. Det har lenge vært snakk om å benytte en del av arealene i Postens brevsenter som avlastning. Men arkitektkontoret MAD AS kom altså opp med en helt ny løsning. Å bygge en ny terminal over Oslo S, med direkte adkomst til togene og gateplan.

- Forbedre miljøet

Ifølge Mangengen er både Oslos planmyndigheter, det politiske miljøet, Jernbaneverket og kollektivselskapet Ruter svært positiv til planene.- Det er blitt hevdet at området ved Schweigaards gate og bussterminalen er et «lost case». Våre planer vil bidra til en nyutvikling som vil åpne opp området og gi en dramatisk forbedring av miljøet ved Vaterland, Steinar Manengen. Går det som KLP ønsker, vil det nye bygget kunne påbegynnes i 2011 og stå ferdig i 2013. Det er investert 2-2,5 milliarder kroner i prosjektet. KLP ser for seg å leie ut til både kontor, handel, hotell og kulturformål. Ifølge Manengen, er selskapet i dialog med svært stor norsk, aktør med tanke på å etablere et nytt hovedkvarter.

Det planlagte tårnet i rødt med Radisson SAS Plaza Hotel til venstre.