Fotball

Riise åpner for oppsiktsvekkende Aalesund-retur

– Mye mer aktuelt nå, sier John Arne Riise (34) etter at lillebror Bjørn Helge (32) signerte for AaFK.

TAR KONA HJEM? John Arne Riise er på ingen måte avvisende til en retur til AaFK og Ålesund by i 2016. Her er han sammen med kona Louise Angelica Riise i forbindelse med VG-listashowet på Rådhusplassen tidligere i år.
  • Fredrik Saltbones

Aalesund-direktør Henrik Hoff vil gjerne ha John Arne Riise tilbake til hjembyens fotballag, det samme vil hovedtrener Trond Fredriksen. Nå åpner hovedpersonen selv for det som vil være et sensasjonelt og oppsiktsvekkende AaFK-comeback.

– Nå som Bjørn Helge gikk til Aalesund, og jeg og Aalesund-Hoff ble venner igjen, er det klart det gjør det mye mer aktuelt, sier John Arne Riise til VG.

BROTHERS FOR LIFE: Bjørn Helge og John Arne Riise (t.h.) har et ønske om å spille for samme lag før karrieren er slutt.

Konflikten mellom Riise og AaFK har vært intens de siste årene, men etter at Bjørn Helge Riise signerte for klubben, kom storebroren med en beklagelse til direktør Henrik Hoff og AaFK. Nå er stridsøksen begravd.

Les også

Nå håper Aalesund å gjenforene Riise-brødrene

Den indiske ligaen avsluttes i desember

34-åringen skal spille i India den kommende sesongen, og det er derfor eventuelt aktuelt med et eliteseriecomeback først i 2016. Det er foreløpig uklart hvilken klubb Riise skal spille for i Indian Super League, men den indiske serien avsluttes i desember.

Men det finnes enda en utfordring. John Arne Riise er sponset av bettingselskapet Betsson, en avtale han ikke vil droppe. Ledelsen i Norges Fotballforbund har vært klare på at 34-åringen er uaktuell for landslaget så lenge han representerer selskapet, men overfor VG er president Yngve Hallén på ingen måte avvisende til at Riise kan spille i AaFK-trøyen igjen.

Les også

John Arne Riise beklager: - På tide at jeg legger feiden død

– Det har vært viktig for Tippeliga-klubbene å være lojale mot resten av norsk idrett og Norsk Tipping. Den lojaliteten og norsk lovgivning ligger i bunn. Men det mest gledelige her er jo at John Arne Riise har lyst til å spille for byen og laget han kommer fra. Det er et viktig steg både for John Arne Riise og klubben og supporterne. Vi må glede oss over det. Så har vi overvunnet ulike barrierer før. Det vil vi nok kunne diskutere i andre hånd. Vi får ta det scenarioet hvis det kommer, sier Hallén til VG.

Les også

  1. Bjørn Helge Riise er klar for Aalesund

  2. Riise har funnet seg ny klubb

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt30189359253463
2Molde30186670403060
3Viking30176760471357
4Lillestrøm3014794940949
5Rosenborg30139858421648
  • Champions League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Aalesunds FK
  3. Bjørn Helge Riise
  4. John Arne Riise