Fotball

Kristoffer Barmen har fått sparken i Brann

BERGEN/OSLO (VG) Kristoffer Barmen er ferdig i Brann etter å ha vært i klubben siden han var 10 år gammel. Brann-ledelsen sier at Barmens «sentrale rolle» i nachspielet var en del av grunnen til sparkingen.

  • Simon Zetlitz Nessler, VG
Aftenposten samarbeider med VG-sporten. Derfor får du som Aftenposten-leser også artikler og tjenester som er laget av VG.

Advokat Erik Monsen representerer Barmen og jobber også for spillerorganisasjonen NISO. Han forteller at de er overrasket over Branns avgjørelse.

– Vi er uenige i oppsigelsen, sier Monsen til VG.

Barmen signerte en ny fireårskontrakt med Brann så sent som i april.

– Det er åpenbart krevende for Barmen. Det har vært en belastende prosess hele veien. Når det ender med en oppsigelse er det klart at det er tungt, sier Monsen.

Daglig leder i Brann, Vibeke Johannesen kjenner seg ikke igjen i kritikken fra Monsen.

– Vi registrer at advokaten til Kristoffer Barmen i en pressemelding i dag kritiserer prosessen og sier at oppsigelsen kom overraskende. Vi har den siste uken hatt tett dialog med Barmens advokater og innkalte tidlig denne uken til et drøftelsesmøte. Vi utsatte møtet i to dager av hensyn til det presset som Barmen åpenbart er under. Vi har hele tiden hatt tett dialog og kritikken er derfor grunnløs, mener Johannesen.

FERDIG: Kristoffer Barmen melder i en pressemelding fredag at han har fått sparken i Brann. Han signerte en ny fireårskontrakt i april. Her fra kampen mot Tromsø 10. juli.

– Trist

Brann skriver i pressemeldingen at ti spillerne som var til stede på nachspielet har fått en alvorlig skriftlig advarsel, mens Barmen har fått sparken. Den danske keeperen Mikkel Andersen har valgt å terminere kontrakten med Brann.

Årsaken til avgjørelsen ligger i brudd på retningslinjer, alminnelige normer, smittevernregler og «rimelige forventninger til våre ansatte», forklarer Vibeke Johannesen, daglig leder i SK Brann, i pressemeldingen.

– Vi er skuffet, fortvilet og forbannet, sier styreleder Birger Grevstad i en pressekonferanse på Brann Stadion.

«En vesentlig del av begrunnelsen for at denne spilleren får en strengere reaksjon enn de spillerne som har mottatt skriftlig advarsel, er at Barmen blant annet hadde en sentral rolle i gjennomføringen av nachspielet», skriver Brann.

Overfor VG ønsker hun ikke å si noe om hva som ligger i en «sentral rolle» eller de andre grunnene til at Barmen fikk sparken.

– Vi har fattet en beslutning som vi mener er riktig med bakgrunn i den informasjonen vi har og til det beste for klubben, sier Johannesen.

Føler seg urettferdig behandlet

I pressemeldingen Monsen skriver advokaten at Barmen føler seg urettferdig behandlet.

– Det er fremsatt påstander Kristoffer Barmen ikke kjenner seg igjen i og han føler seg åpenbart urettferdig behandlet, noe som forsterkes ved at han nærmest er plukket ut til å bære ansvaret alene for det aktuelle nachspiel. Barmen mener det foreligger en urimelig forskjellsbehandling og er åpenbart ikke enig i klubbens beslutning. Som rådgivere for Barmen reagerer man videre på måten denne prosessen er håndtert på fra arbeidsgivers side, hvor vi opplever at Barmen er satt under et stort press. Det vil bli fremsatt krav om forhandlinger, i tråd med arbeidsmiljølovens prosessregler, men nå trenger Barmen noe tid til å fordøye dette.

Monsen forteller at Barmen ikke ønsker å uttale seg til pressen på nåværende tidspunkt.

– Han syns det er krevende. Han har blitt sagt opp fra en arbeidsplass han har vært siden han var liten, sier Monsen.

– Har dere hørt snakk om dette lenge fra klubbens side eller kom det brått på?

– Det har vært en prosess, men beslutningen fra Brann kom overraskende, forteller Monsen.

Barmen var den første spilleren som innrømmet å ha vært på nachspielet.

Les også

  1. To Brann-spillere utelatt – daglig leder: – Jeg er ganske sjokkert

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt28178354233159
2Molde28175665362956
3Viking2815675546951
4Lillestrøm2813694437745
5Rosenborg28128853391444
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. SK Brann
  2. Kristoffer Barmen
  3. Eliteserien