Slik skal Thoresen skape et nytt mesterligasjokk

Vi følger Trinec-Oilers direkte fra klokken 19.00.

Petter Thoresen smilte lurt da Oilers i formiddag gjorde sine siste forberedelser i Werk Arena før kveldens møte med Ocelari Trinec. I fjor mistet Oilers sluttspillet i mesterligaen på innbyrdes oppgjør. I år har laget gitt seg selv et perfekt utgangspunkt for å gå videre fra gruppespillet.
  • Kristian Oftedal Kvendseth
    Kristian Oftedal Kvendseth

— Nøkkelen i kveld blir å flytte pucken fort ut av egen sone. På den måten spiller vi oss ut av presset som Ocelari Trinec helt sikkert vil komme med. Det krever stor presisjon og nøyaktighet av oss. Vi må spille lange pucker og omstille fort fra forsvar til angrep. Det klarte vi da vi møtte dem i Stavanger. Det kan vi klare igjen, sier Petter Thoresen til Aftenbladet.

Les også

Mannen bak det store hockeyeventyret

Deltakelsen i Champions Hockey League, hockeyens mesterliga, har gitt hele Stavanger Oilers et løft. Administrasjonen får se hvordan de beste ikke-russiske klubbene i Europa driver.

På isen nyter spillerne den nye utfordringen. Og i trenergarderoben i Werk Arena blir Petter Thoresen litt ekstra engasjert når han prater om hva laget må gjøre riktig for å slå de tsjekkiske seriemesterne på bortebane i kveld.

Les også

Sjefen bekrefter: Zuccarello er 100 prosent frisk etter hodeskaden

— Vi kan fort bli straffet hvis vi ikke er gode nok. Jeg tipper at tsjekkerne kommer ut på samme måte som sist, men kanskje at de er litt flinkere til ikke å gå seg fast i midtsonen denne gangen. Forhåpentligvis kan vi spille smart, ligge smart i midtsonen og ta kontringene kjapt når vi vinner pucken, forklarer Thoresen.

Les også

«Denne underdogen er forberedt på å bite fra seg»

Samme lag, samme keeper

Det er bare én drøy uke siden Oilers slo Ocelari Trinec i DNB Arena. Spillet i sesongens første tellende kamp er noe av det beste Oilers har vist noensinne. Fire gjennomsolide rekker. Tre offensive og våkne backpar. God målvakt. At det samme laget som slo Trinec 4-1 i Stavanger får tillit også i kveldens kamp, er ikke noe å lure på. Det bekrefter også Petter Thoresen til Aftenbladet.

Det betyr at Oilers stiller med følgende rekker og backpar mot Trinec i kveld:

Kissel — Soares - Johansson

Dahl-Andersen - Forsberg - Kristiansen

Balcers - Trettenes - Lorentzen

Høygård - Medhus - Røste Fossen

Ekstra: Anders Tangen Henriksen

Solberg - Sertich

Bruneteau - Sveum

Rokseth - Johannesen

Ekstra: Mats Mostue

Henrik Holm – som også slo Trinec på bortebane i fjorårets CHL – er kveldens målvakt.

Henrik Holm blir utvilsomt en viktig mann for Oilers i kveldens kamp mot de tsjekkiske seriemesterne. To ganger tidligere har han startet i målet mot Ocelari Trinec i mesterligaen. Begge kampene har Oilers vunnet.

Alle muligheterMed seier i den tsjekkiske stålbyen vil Oilers være klare for 32-delsfinale i mesterligaen. Fortsatt gjenstår det to kamper i gruppespillet. Mot finske Kalpa Kuopio (søndag og torsdag). Oilers vil dermed ha flere muligheter til å avgjøre egen mesterligaskjebne uavhengig av resultatet i Trinec i kveld. Trolig vil det være nok å vinne den siste kampen i gruppespillet, hjemme mot Kalpa Kuopio neste torsdag, for å gå videre. Akkurat det synes Petter Thoresen er mindre interessant.

— Mitt utgangspunkt er at vi går for seier mot Trinec. Dette er en kamp vi må vinne. Det nytter ikke å tenke annerledes enn det. Vinner vi i kveld, vet vi at vi er videre. Det er enklest, sier Thoresen.

Skal Oilers ha en mulighet til det må de spille som en enhet. De må hjelpe hverandre over hele isen og være tilstede. Valgene må være smarte. Oilers har jobbet med det samme grunnspillet de siste seks-syv årene. Alle vet hva som kreves. Kanskje er det derfor Thoresen virker så trygg?

— Vi vet hvordan vi må spille for å slå Trinec. Det handler om å ødelegge deres spill og kjøre raske kontringer på dem. Jeg er forberedt på en travel kveld, men gleder meg til utfordringen. Det blir kjekt, sier Henrik Holm.

For ganske nøyaktig ett år siden voktet han Oilers-målet da det samme Ocelari Trinec-laget ble slått 5-4 på bortebane i Werk Arena. For én uke siden sto han en prikkfri kamp i hjemmemøtet med tsjekkerne.

— Vi kunne ikke hatt en så mye bedre følelse i gruppen. Vi har vunnet her før og vet at vi kan gjøre det igjen. Det neste steget for Oilers som lag er å gå videre i mesterligaen. Det kan vi klare i kveld, sier Christian Dahl-Andersen – som i likhet med Holm kan se tilbake på strålende kamper mot det tsjekkiske storlaget.

— Jeg tror nok Trinec vil komme litt hardere her nede, men det er vi klare for. Kamper som denne er grunnen til at jeg ville fortsette i Stavanger, sier Tommy Kristiansen – som i sommer takket nei til svenske og tyske klubber og heller forlenget kontrakten med Oilers.

- Synes du dere får nok respekt ute i Europa?

— Vi er nok fortsatt litt undervurderte, men det er i ferd med å endre seg. Hvis folk ikke har respekt for oss nå, så er de dumme. Ocelari Trinec er gode, men det er vi også, påpeker han.