Klæbo klatret opp på pallen. Knalløpet berget spenningen i verdenscupen.

Aleksandr Bolsjunov vant jaktstarten i Nove Mesto suverent, men Johannes Høsflot Klæbo kunne likevel glede seg over en sterk opphenting.

Johannes Høsflot Klæbo imponerte under søndagens jaktstart.

Bolsjunov var omtrent like stor favoritt før herrenes jaktstart som Therese Johaug var i kvinnenes løp tidligere søndag.

Med 24 sekunders ledelse ville det bli vanskelig å gjøre noe med den solide russeren, som har vært god hele sesongen.

Etter 5 kilometer hadde han økt til 37 sekunder til nærmeste utfordrer, finske Iivo Niskanen, som da gikk sammen med Sjur Røthe.

Aleksandr Bolsjunov fikk lett match. Her fra da han gikk Tour de Ski.

Klæbo gir seg ikke

Bolsjunov var det lite å gjøre med, og han fikk etter hvert en så stor ledelse at han fikk gå i fred inn til nok en verdenscupseier.

– Han er verdens beste distanseløper denne vinteren, sa NRKs langrennsekspert Torgeir Bjørn.

Johannes Høsflot Klæbo kapret andreplassen, og hans sterke jaktstart redder trønderens håp om å vinne verdenscupen sammenlagt. Bolsjunov har nå et forsprang til Klæbo på 159 poeng.

– Jeg skal ikke gi meg helt før vi er i Canada. Det blir en tøff kamp helt inn, sa Klæbo om sammenlagtkampen.

Som i dameløpet tidligere søndag, var det større spenning knyttet til hvem som ville legge beslag på plassene bak vinneren, enn hvem som kom til å stå øverst på pallen.

– Må være fornøyd

Røthe og Niskanen fikk selskap av Klæbo og Simen Hegstad Krüger. I den kvartetten er det én temmelig klar favoritt i en spurt.

De tre andre klarte ikke å kvitte seg med verdens beste sprinter, og han var overlegen på oppløpet. Krüger ble nummer tre foran Sjur Røthe.

– Jeg må være fornøyd. Plasseringsmessig er det noe av det beste jeg har gjort. I dag føler jeg meg pigg, og det hadde vært artig å se hvordan det hadde vært om vi startet et lite halvminutt bak Bolsjunov, sa Klæbo til NRK.

– Det er første gang jeg er på pallen i klassisk, så det er utrolig gøy, sa Krüger.

Didrik Tønseth gikk seg opp to plasser fra 10.- til 8.-plass og fullførte en god norsk dag i sporet.