Verden

Krever regnskogmillioner utbetalt fra Norge

Det søramerikanske landet Guyana vil ha utbetalt 600 regnskogmillioner. Norge vil ikke frigi pengene før landets regjering leverer en troverdig klimaplan.

KLONDIKE I JUNGELEN: Guyanas regnskog er et skattkammer for dem som jakter på gull, mineraler og tropisk tømmer. Nå vil landet satse på olje og gassutvinning. Norge holder hundrevis av regnskogmillioner tilbake inntil landet oppfyller betingelser i regnskogavtalen. (Arkivfoto: Tor Høvik).
  • Atle Andersson
Nyhetsbrev Få oversikten med vårt nyhetsbrev om Ukraina

Guyana er et av hovedsamarbeidslandene i den norske klima- og regnskogsatsingen. Landet ble i 2008 lovet halvannen milliard kroner fra Norge for å holde avskogingen på et fortsatt lavt nivå. Guyana, som sliter med utbredt korrupsjon, forpliktet seg også til å forbedre styresettet og forvaltningen av naturressurser som gull, mineraler og tropisk tømmer.

Nå vil Guyana satse på petroleumsvirksomhet etter at det er gjort store oljefunn utenfor kysten av landet, skriver BT. Det kan få konsekvenser for utbetalinger av regnskogpenger som tidligere er kunngjort fra norsk side.

Les hele saken med abonnement