VM-legende hyller Stabæks suksesstrener: - Var som en far

Hristo Stoitsjkov likte å spille under Bob Bradley.

Bob Bradley og Stabæk imponerte alle i fjor, men likevel trodde mange medier at Stabæk kom til å slite denne sesongen. Nå er han på vei til å motbevise alle igjen.

— Det var en fantastisk opplevelse. Han var en veldig kompetent og godt forberedt trener.

Ordene tilhører tidligere Barcelona- og Bulgaria-stjerne Hristo Stoitsjkov. Han var den store spilleren på det bulgarske landslaget som sjokkerte i VM i USA i 1994. Fra 2000 til 2002 var Bradley Stoitsjkovs trener i Chicago Fire.

Les også

Imponert Bohinen om Stabæk: − Det beste laget vi har møtt i år

For andre sesong på rad overrasker Stabæk stort i eliteserien. Etter åtte spilte ligger laget på andreplass, kun bak Rosenborg på målforskjell. I sine siste seks kamper har laget vunnet uten å ha sluppet inn mål.

— Var som en far

Med et nesten helt nytt lag, med spillere som Adama Diomande, Ernest Asante og Yassine El Ghanassy har Bærum-klubben imponert Fotball-Norge med sin utrolige sesongstart.

Hristo Stoitsjkov fra tiden som landslagssjef for Bulgaria.

— Bob Bradley var først og fremst trener, så en venn og han var som en far for spillerne. De lærte fotball fra ham, og han ga dem selvtillit, sier Stoitsjkov til ESPNom Stabæk-treneren.

Les også

Eden Hazards kompis herjer i eliteserien - mener selv han spiller for halv maskin

Den tidligere storspilleren, som nå jobber som kommentator for Univision i Miami, trekker frem Bradleys profesjonalitet.

— Jeg tror det er veldig få som jobber som Bradley. I dagens fotball blir det tekniske og videoaspektet mer avansert. Men selv i tiden i Chicago var han veldig godt forberedt. Han visste alt om motstanderne, sier bulgareren.

Forventer svar mot storklubbene

Jim Curtin, som med sine 35 år er den amerikanske toppseriens yngste hovedtrener, roser også Bradley i ESPNs artikkel om Stabæk-treneren.

— Han stiller krav og utfordrer deg på en helt spesiell måte. I mitt andre år med Bob som trener innså jeg at jeg ville bli trener, sier Curtin.

Seks seire og null innslupne mål siden 12. april til tross, Bob Bradley tar suksessen med knakende ro.

— Vi har hatt en god rekke, fått med oss resultater og vi fortsetter å forbedre oss, men vi kommer til å finne ut mer når vi møter storlagene nå, sa han etter 4-0 mot Sandefjord onsdag.

For høytsvevende bæringer får tøffe prøver de neste dagene. Først når de møter Molde på bortebane i morgen, før serieleder Rosenborg kommer til Nadderud 25. mai.

Eliteserien

SVUTMP
1Viking22163350292151
2Bodø/Glimt22154357292849
3Tromsø22143533231045
4Brann22133639251442
5Molde22125548242441
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk