Kultur

Mediegründer går til E24

Grunnlegger og redaktør av Medier24.no, Gard Michalsen (32), blir ny publisher for økonominettstedet E24.

Gard L. Michalsen i Medier24 fotografert under utdelingen av fagpresseprisene i juni. Her sammen med Medier24-kollegene Julie Tangen (t.v.) og Eira Lie Jor. Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

  • og NTB

Avtroppende redaktør Gard Michalsen da Medier24 vant pris under utdelingen av Fagpresseprisene for 2018. Fra venstre Julie Tangen, Eira Lie Jor og Gard L. Michalsen. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Michalsen overtar jobben i E24 etter Per Valebrokk, som sluttet tidligere i år for å bli en del av hotellinvestor Petter Stordalens nye PR-byrå.

– Dette var ikke noe jeg hadde planlagt, men man kan aldri vite når sånne muligheter kommer. Men når de kommer, må man noen ganger bare bestemme seg og ta sats, sier Michalsen til egen avis.

Gard L. Michalsen etablerte selv Medier24.no i 2014. Nettavisen har gradvis vokst og har i dag fire ansatte. Omsetningen i fjor var på 4,3 millioner kroner med et driftsresultat på 890.000 kroner, skriver Medier24.

E24 Dine Penger, som er eid av Schibsted og VG, hadde en omsetning i 2017 på 80 millioner kroner. Selskapet har 45 ansatte.

– Uredd og ambisiøs

– Med Gard tar vi et aktivt valg om mer fart og offensivitet, med mål om å ta posisjonen som Norges desidert viktigste næringslivsavis. Gard er ung, uredd, ambisiøs og rett og slett veldig dyktig. Vi er sikre på at Gard har evnen til både å bevare det E24 er gode på, og samtidig utvikle E24 på flere nye områder, sier styreleder Christian Haneborg i en pressemelding.

– E24 er stort sett alltid først, noe som har bygd dagens sterke posisjon. Nå tror jeg vi i enda større grad må være best, viktigst og sette dagsorden. Da får vi en enda sterkere merkevare å bygge nye produkter og forretningsmodeller på, sier Michalsen selv i samme pressemelding.

Vaktsjef Erik Waatland konstitueres som redaktør i Medier24 når Michalsen slutter i august.

– Medier24 har blitt Norges største nettsted for medienyheter, og vi gleder oss stort til å fortsette den gode jobben som er gjort, sier Waatland til NTB.

Selger aksjepost

Gard Michalsen eier selv 60 prosent av Medier24. Nå som han går ut av bedriften mener han det er riktigst å selge seg ut.

-Jeg har sagt at det er naturlig at vi finner en ny eiersituasjon, og forhåpentligvis gjør det raskt. Ambisjonen er at Medier24 skal drives videre som nå, og det kommer til å gå veldig bra. Gjennom forkjøpsrett og aksjonæravtale står i utgangspunktet eksisterende aksjonærer først i køen, skriver han i en melding til NTB.

Dagens eiere av Medier24 utgjør foruten majoritetseier Gard Michalsen også Teknisk Ukeblad, Screensailor AS, Erik Waatland, Julie Hansson og Nina Refseth.

Les også

  1. Kan vi stole på norsk presse nå? | Anki Gerhardsen

  2. Fire kvinner fikk redaktørpriser på kvinnedagen

  3. Medier 24 og VG felt i PFU i twittersak

Les mer om

  1. Journalistikk
  2. Økonomi
  3. E24