Jeg er takknemlig for at jeg bor i Norge, men jeg føler meg fortsatt ikke helt trygg

Rosenkrantz' gate utenfor London pub i Oslo ble farget i regnbuefarger etter at to personer ble skutt og drept og flere skadet 25. juni 2022. Debattanten skriver at hun som skeiv ikke føler seg helt trygg i Norge.

Sånn burde det ikke være.

Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes inn her.

1. juni gråt jeg på bussen med regnbuearmbåndet mitt rundt håndleddet. Jeg gråt fordi jeg var sliten og frustrert.

Samme dag avlyste Redd Barna Pride-festivalen for barn i Bergen på grunn av trusler om vold. I fjor måtte Skeiv Ungdom avlyse sin sommerleir på grunn av den uavklarte situasjonen etter terrorangrepet 25. juni.

Skeive barn og unge blir fratatt muligheter til å se at de ikke er alene.

Ikke helt trygg

Jeg er åpen om å være skeiv, og jeg skammer meg ikke.

Det tok lang tid før jeg skjønte at det å være skeiv er som en slags evig kamp. Bare jeg holder kjæresten min i hånden, kan jeg bli ropt på, kjeftet på eller til og med slått ned. Det er skummelt.

Jeg er takknemlig for at jeg bor i Norge, men jeg føler meg fortsatt ikke helt trygg. Sånn burde det ikke være.

Justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) vil ikke kalle angrepet rettet mot skeive 25. juni i fjor for et terrorangrep. Det gjør meg frustrert. For meg fremstår angrepet som en åpenbar terrorhandling, rettet mot de skeive som var ute den kvelden. Men også skeive i andre deler av landet ble rammet.

Og mange av oss synes at angrepet gjorde det litt vanskeligere å være oss.

Kjemper alene?

En av mine største drømmer er at flere bidrar i kampen om frihet, selv om de ikke selv er skeive. Vi skeive kan ikke kjempe helt alene, og noen ganger føles det ut som at det er akkurat det vi gjør.

Denne måneden skal vi feire ulikhet og det å tørre å være seg selv. Vi skal se regnbueflagg i gatene og legge litt ekstra merke til skeiv kjærlighet.

Jeg elsker Pride, men Pride har også en bitter bismak. Så kjære alle sammen, ta ekstra vare på de skeive som dere kjenner, denne måneden. Bidra i kampen mot hat. Si ifra hvis noen sier noe ugreit.

Denne kampen må vi ta sammen.


13–21 år? Vil du også skrive til Si ;D? Send ditt innlegg til sid@aftenposten.no. Dersom du ønsker å være anonym, må du oppgi dette tydelig i mailen. Her kan du lese mer om å sende inn innlegg til oss.

Skal du delta i kommentarfeltet?

Les kommentarfeltets ti bud først. Hold deg til saken!