Meninger

Kommentar: Molde vil være i toppen i årevis

Dette var sesongen da alt virket rettferdig til slutt. Dobbeltseier til Molde, riktige medaljevinnere i serien, riktige nedrykkslag, skriver Ola Bernhus.

GLEDE: Ørjan Håskjold Nyland og Daniel Berg Hestad har vært to av de store profilene på et Molde-lag som vant både serie og cup denne sesongen.
  • Kommentator Aftenposten
  • Ola Bernhus
    Kommentator, Aftenposten

Selv om Odd leverte en cupfinale de har ære av, er sluttinntrykket fra Ullevaal at Molde var best, i år som i fjor.

Aftenpostens sportskommentator, Ola Bernhus.

At det var Fredrik Gulbrandsen som lagde åpningsmålet, var også som det skulle være. Ingen ville mer, ingen kjempet hardere, ingen spurtet mer enn den vesle romerikingen. Samtidig kan ingen mene at det var spillere som sviktet heller. Molde sto frem som kompakt fotballkvalitet.Det hørte til kampen at lagets toppscorer, Mohamed Elyounoussi, sto for mål nummer to. Han er lagets toppscorer, og den typen folk pleier gjerne å presentere seg i de vanskeligste kampene.

Noen ble anonyme

Vi har sett mange finaler friskere enn denne, for førsteomgangen kunne nesten kalles kjedelig. Men den hadde kvalitet i seg — fra begynnelse til slutt.

I første omgang var det mest påfallende at store spillere, dem vi trodde skulle ta tak i kampen fra start, som var mest anonyme. Odd lot aldri Martin Linnes ta løpefart på sin kamp. Harmeet Singh fikk aldri plass til å styre Moldes midtbane. Elyounoussi ble gjort anonym av kapens overraskelse, Odd-backen Jarkko Hurme.

Heller ikke Vegard Forren fikk brukt sine pasninger til å rive opp Odd-forsvaret, for han fikk motstandere i bena med det samme han hadde ballen.

Odd var godt forberedt, Molde ble gjort svakere enn de egentlig er.

Så slo de til!

Men mye av dette falt på plass i andre omgang. Forren ble synligere, Linnes kom med stormskritt, Singh ble mer og mer aktiv og Elyounoussi hadde bestemt seg for å være banens bestemann. Han var kanskje det.

Og så kom målet som minnet oss om hvem han er.

Det er dette laget Rosenborg sier de skal banke neste år. Det blir ikke lett.

Sur slutt på søt sesong

For Odd endte sesongen litt trist. Da de hadde vunnet semifinalen, lå de på andreplass i serien. Folk sto i kø for å hylle Dag-Eilev Fagermos lag. Det var fortjent hyllest, og den kunne gjerne ha vart helt til cupfinaledagen.

Men virkeligheten, representert ved Norges beste lag, innhentet odderane. Surt, men i ettertid vil 2014 gå inn i historien som den rene drømmesesongen for klubben fra Telemark.

Til evig tid

Hva skal man da si om Molde? Eller kanskje mest, om trener Tor Ole Skulerud? Herfra kan det vel ikke gå en annen vei enn nedover?

Hans merittliste var ikke lang nok til at han var et naturlig valg som trener etter Ole Gunnar Solskjær.

Men Molde-ledelsen, og ikke minst storpatriotene Kjell Inge Røkke og Bjørn Rune Gjelsten, likte typen. De forsto at han mente det da han forsikret at han ville følge Molde-modellen.

Den modellen som sikrer at Molde vil være blant de norske toppklubbene i årevis.

Les også

  1. Gulbrandsen den store helten da Molde ble cupmester

  2. Erna Solbergs Brann-skjerf skapte reaksjoner

Les mer om

  1. Fotball
  2. Kommentar