Norge

Søk i Jølstravatnet avsluttet uten funn

Politiet avsluttet søket i Jølstravatnet tirsdag kveld uten funn. En mann i 50-årene er antatt omkommet etter rasene i Jølster forrige uke.

Politiet vil onsdag morgen fortsette søket etter mannen i 50-årene som er antatt omkommet etter raset i Jølster. Miniubåt og magnetsøker blitt brukt i søkene. Foto: Politiet / NTB scanpix

 • NTB

Politiet søkte tirsdag med miniubåt og magnetsøker etter mannen som er antatt omkommet etter at et jordras gikk over fylkesvei 451 i Jølster kommune i forrige uke. Ved 20-tiden ble søket avsluttet, uten funn. Foto: Politiet / NTB scanpix

– Vi avsluttet søket med ROV-ubåten klokken 20. Vi fortsetter onsdag morgen, sier innsatsleder Øystein Russenes til Bergens Tidende.

På E39, hovedfartsåren i Sogn og Fjordane, gikk det forrige uke fire ras på en strekning på 3 kilometer. På fylkesvei 451 feide et bredt ras med seg veien ut i vannet. En bil ble tatt av raset, og den savnede mannen i 50-årene befant seg i bilen da raset gikk. Han antas å være omkommet.

ROV-ubåten er et fjernstyrt undervannsfartøy. I tillegg til kamerautstyr har ROV-ubåten også annet avansert utstyr som kan søke etter gjenstander på bunnen av vannet. Politiet har tidligere opplyst at det er dårlig sikt i vannet, og at kamerasøk derfor har vært krevende.

En ny båt med magnetometer, fra det samme firmaet som eier ROV-ubåten, fant heller ikke noe i tirsdagens søk, ifølge politiet.

Brannvesenet i Jølster understreket tidligere at tirsdagens leting var avgjørende.

– Det blir bare mer utfordrende dersom de ikke gjør funn nå. Dersom bruk av det tekniske utstyret ikke fører noen vei, er det vanskelig å vite hvordan vi skal løse dette, sa utrykningsleder for aksjonen, Arve Dvergsdal fra Jølster brannvesen, til BT tirsdag morgen.

 1. Les også

  «Tohundreårsregn» og nedbørsrekorder da rasene gikk i Jølster

 2. Les også

  Gravesøk etter savnet mann i Jølster avsluttet uten funn

 3. Les også

  Har funnet bilrester i Jølstravatnet

 4. Les også

  NVE: Behov for 4 milliarder kroner til flom- og skredsikring

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Les mer om

 1. Ulykker
 2. Skred
 3. Jølster
 4. Sogn og Fjordane

Relevante artikler

 1. NORGE

  Savnet bil trolig funnet etter ras ved Jølstravatnet

 2. NORGE

  Gravesøk etter savnet mann i Jølster avsluttet uten funn

 3. NORGE

  Fremdeles for dårlig sikt i Jølstravatnet til å finne savnet mann

 4. NORGE

  Søket avsluttet Jølstravatnet – gjenopptas ikke før mandag

 5. NORGE

  Har funnet bilrester i Jølstravatnet

 6. NORGE

  Tar i bruk fjernstyrt ubåt i søk etter savnet mann i Jølster