Ble skutt med pil og bue på Kongsberg. Nå leder han etterforskningen i Numedal.

NUMEDAL/OSLO (Aftenposten): Politimannen Rigoberto Villarroel sto ansikt til ansikt med drapsmannen på Kongsberg. Fire dager før han skal vitne i retten, leder han etterforskningen i Numedal.

Politietterforsker Rigoberto Villarroel er lokal etterforskningsleder etter knivstikkingen i Numedal fredag.

Tre personer er skadet etter knivstikking i Numedal, deriblant gjerningsmannen. Han er siktet for å ha knivstukket kona og en person til i Numedal i Nore og Uvdal kommune.

Utenfor sperringene står den lokale etterforskningslederen Rigoberto Villarroel. Sist han havnet i medienes søkelys, var etter knivangrepene på Kongsberg.

Villarroel var ikke på vakt, men havnet likevel ansikt til ansikt med Espen Andersen Bråthen, som senere skulle drepe fem og forsøke å drepe 11. En av disse var Villarroel.

Skutt med pil og bue

Han hadde vært i familiemiddag da han passerte den lokale Coop Extra-butikken. En kvinne ropte «politi» og han gikk bort. Han ble fortalt at det var en mann med bil og bue inne i butikken. Han ringte direkte til patruljen og gikk inn i butikken.

Der så han flere piler. Plutselig hørte han et dunk. Han følte et «dytt» i skulderen. Han snudde seg og der sto Bråthen med pil og bue. Han snudde seg bakover tre ganger. Der så han en pil i ryggen.

– Jeg snakker fortsatt i telefonen med patruljen, og jeg sier «Han traff meg», sa han til Politiforum etter hendelsen.

Noen uker etter å ha blitt skutt med pil og bue var Villarroel tilbake på jobb.

Vitner til uken

Aftenposten møter Villarroel fredag ettermiddag like ved stedet der tre personer ble skadet. Villarroel var raskt tilbake på jobben som etterforsker i politiet etter å ha blitt truffet av pilen.

– Noen uker etter Kongsberg-saken var jeg på mitt første åsted og tok avhør. Det plager meg ikke, det er dette jeg jobber med, sier han til Aftenposten.

– Du har kommet deg såpass etter hendelsen?

– Ja, ja, svarer han.

Han forklarer at han har en litt annen bagasje enn de andre involverte. Han har hatt i oppgave å håndtere lik som skipet Siem Pilot plukket opp i Middelhavet. Han har tjenestegjort 14 måneder i Sudan.

– Jeg er vant til at det skjer litt ulike ting. Men det er selvfølgelig spesielt når det skjer i Kongsberg og familien blir involvert, sier han.

Mandag skal han vitne i rettssaken mot Kongsberg-drapsmannen. Han får ikke brukt noe tid på jobb til å forberede seg til det.

– Det trenger jeg ikke. Jeg vet hva jeg har gjort, sier han.

Fredag vitnet flere lokale politifolk i rettssaken mot Bråthen, opplyser ordfører Jan Gaute Bjerke i Nore og Uvdal kommune fredag ettermiddag.