Svenske Expressen: Ari Behn har vært en belastning for det norske kongehuset

«Det umulige kjærlighetseventyret Märtha Louise og Ari Behn er over», skriver Expressens frittalende kongeekspert Johan T. Lindwall.

Skilsmissen mellom Märtha Louise og Ari Behn behandles som toppnyhet på en rekke skandinaviske og europeiske nettsteder fredag kveld.

Skilsmissen i det norske kongehuset er fredag kveld en stor nyhet ikke bare i Norge, Sverige og Danmark, men også på finske, tyske, spanske, belgiske og nederlandske nettsteder.

I en kronikk om nyheten fra Oslo slår Expressens kongeekspert Lindwall umiddelbart fast at det som nå skjer ikke er noen overraskelse.

Lindwall går for å være Sveriges fremste og mest profilerte ekspert på hva som skjer i de nordiske kongehusene, og har blant annet gitt ut fire bøker om de svenske kongebarna.

Svenske Aftonbladet har fyldig dekning av skilsmissen.

– Fikk det til å koke på Slottet

«Helt fra første dag har Ari Behn vært en belastning for det norske kongehuset med alle sine kontroversielle utspill», skriver han.

Og legger til at Behn har «fått svigerfar kong Harald og svigermor dronning Sonja til å koke på Slottet».

Lindwall påpeker, i likhet med flere andre utenlandske medier, også at Märtha Louise har vært kontroversiell med sin engleskole og bokutgivelser.

Slik ser forsidehenvisningen ut til saken om skilsmissen på nettstedet til danske Ekstrabladet.

– Levde i åpent forhold

Heller ikke konkurrenten Aftonbladet og deres kongeekspert Jenny Alexandersson er overrasket over skilsmissen.

– Da det knakte mellom dem i 2012 sa Ari Behn at de levde i et åpent forhold og kunne flørte med andre, uttaler Alexandersson til sin egen avis.

Både Expressen og Aftonbladet påpeker at Märtha Louise og den svenske tronarvingen Victoria er nære venner, og at de har vært sammen privat utenfor offisielle oppdrag.

Det spanske nyhetsnettstedet ABC.es presenterer skilsmissen slik på forsiden.

– Tilbød kurs for å kontakte de døde

Den danske tabloidavisen Ekstrabladet skriver dette på sin nettforside fredag kveld: «Skandaleprinsessen skal skilles».

– Hun har tidligere tilbudt kurs i å kontakte de døde, skriver avisen i ingressen til artikkelen.
Finske Iltasanomaat har også fyldig dekning av nyheter. De slår også til med en lang bildeserie fra parets lykkelige dager.

Lister opp «Aris skandaler»

En rekke spanske nyhetsnettsteder har også dekket hendelsen i Oslo grundig. Blant dem er El Espanol og ABC. I artikkelen til ABC listes det som ifølge det spanske nettstedet er «Aris skandaler».

Det tyske damebladet Bunte.de har skilsmissen som toppsak fredag kveld.

«Sjokk! De skiller seg», skriver det tyske damebladet Bunte.de på toppen av sin forside. Publikasjonen er kjent for å følge de kongelige i Europa svært tett.

Også konkurrenten Gala.de omtaler det hele som et sjokk.