Oslo

Sporveien og Narvesen inngår milliard-avtale om nye kiosker

27 Narvesen-kiosker skal pusses opp på T-banesystemet i Oslo. Den nye avtalen kan gi flere hundre millioner kroner til Sporveien.

Pølser, yoghurt og andre kioskvarer kan gi Sporveien inntekter på mellom 200 og 300 millioner kroner de neste 15 årene. Konsernsjef Cato Hellsjø lover at pengene skal gå til mer kollektivtrafikk.
 • Olav Eggesvik
  Olav Eggesvik
  Journalist
2235_Majorstuen_frõste vessjon.jpg

De færreste tenker nok over det, men om du stikker innom en kiosk og kjøper en pølse på en av T-banestasjonene i Oslo er du med på å subsidiere kollektivtrafikken i Oslo.

Sporveien er det kommunale driftselskapet for trikk og T-bane i Oslo, som kjører for Ruter.

Tirsdag signerte Sporveien og Reitan Convenience en ny avtale om kioskdrift på T-banestasjonene i Oslo. 27 Narvesen-kiosker skal pusses opp og få et nytt konsept. Avtalen har en varighet på inntil 15 år.

 • Vil du følge oppfordringen fra Sporveien? — Ikke ta med hest på T-banen

Forventer tre milliarder i omsetning

Reitan Convenience, som eier Narvesen, anslår at omsetningen på kioskene vil være på rundt tre milliarder kroner i avtaleperioden.

Sporveien forventer å tjene mellom 200 og 300 millioner kroner på avtalen i de inntil 15 årene den skal vare. Konsernsjef i Sporveien Cato Hellesjø er fornøyd med at samarbeidet med Narvesen fortsetter.

— Vi har samarbeidet siden den første kiosken kom i 1898. Disse pengene brukes til én ting: et bedre kollektivtilbud i Oslo, sier Hellesjø.

Skal ha selvbetjente kasser

Det nye konseptet tar utgangspunkt i at kundene har dårlig tid. Derfor skal det plasseres ut selvbetjente kasser.

Det skal gå raskere å handle på T-banestasjonene, når kioskene nå blir pusset opp. Her er tre av de nye ekspress-kassene.

Men det er ikke bare pølser folk vil ha.— Vi har sett tendenser til at folk vil ha sunnere varer lenge, men det er egentlig det siste året det har tatt av, sier Magnus Reitan.

Nå går det mer i yoghurt, frukt og smoothies.

— Folk skal fortsatt få kjøpt pølser i kioskene, men vi skal ha sunnere alternativer også, sier Reitan.


Les også

 1. Kapasiteten på trikken i Oslo er på bristepunktet

 2. Sporveien: Ikke ta med hest på T-banen

 3. Bussjåfør frikjent etter trikkeulykke

Les mer om

 1. Sporveien
 2. T-banen
 3. Kollektivtransport