Oslo

Vær turist i egen by!

Besøk museer, attraksjoner og opplev Oslo gratis! Her er fem tips til hva du bør få med deg under arrangementet Turist i egen by søndag.

Tigerstadskids er alle barna som bor i Oslo. Her representert ved noen kule syvåringer på Ila skole.
 • Hilde Bjørhovde
  Journalist
 • May Synnøve Rogne
  Film- og TV-anmelder

1. Tigerstadskids

Kan du høre barnas brøl? Rådhushallen er forvandlet til en storbyjungel, der du kan høre oslobarnas stemmer og møte byens mangfold av barn og unge i en stor, interaktiv utstilling. Gå eller krabb inn i de forskjellige bydelene, som er bygget som små bydelshus i Rådhushallen. «Tigerstadskids» er et teaterprosjekt i regi av Tigerstadsteatret og Oslo Nye Teater basert på intervjuer med 1000 barn og unge i hovedstaden.

Hvor: Oslo rådhus

Når: Søndag til kl. 16

Les også

Oslobarna: Mens én gutt bor i villa og leker med droner, bor en jente med alenemor på ett rom


Dette er Turist i egen by

 • For å delta på Turist i egen by trenger du et Turist i egen bypass.
 • Passet kan hentes på forhånd på Oslo Visitor Center i Østbanehallen
 • Passet kan også hentes inne i Oslo rådhus, i Borggården foran Rådhuset og på Oslo Visitor Center på søndag morgen fra kl. 9.30
 • Turist i egen by arrangeres søndag 23. april
 • Fullt program finner du ved å klikke her

2. Hvordan skal vi redde vikingskipene?

Vikingskipene er blant våre mest dyrebare kulturskatter. Saving Oseberg prosjektet jobber med å bevare skipene for fremtiden. Nå kan du bli med og prøve deg som forsker i Oseberglaboratoriet. Faktum er at osebergtreverket holder på å smuldre bort, men hvorfor? Det legges opp til lærerike og morsomme aktiviteter både for voksne og barn.

Hvor: Vikingskipshuset, Huk Aveny 35

Når: Søndag kl. 11–15


3. Bli med til topps i Domkirken

I toppen av spiret på Oslo domkirke ligger tårnvekterrommet.

Tårnvekterrommet, i toppen av spiret på Oslo domkirke, er en del av Brannmuseet i Oslo som blir drevet av Historielaget for Oslo brann- og redningsetat. Søndag kan du besøke tårnvekterrommet og få en fantastisk utsikt over hovedstaden og få innsikt i hvordan brannmenn på 1800-tallet varslet branner med stort, rødt flagg ut av vinduet i den retning brannen var oppdager. Tårnvekterrommet var i drift frem til 1902, og den siste store brannen det borgerlige brannkorps ble varslet fra tårnet, var storbrannen på Balkeby ved Hegdehaugen 13. juni 1879.

Hvor: Oslo domkirke

Når: Hver halvtime fra 13.00–17.00.


4. Gratis film hele dagen

Starship Troopers på Cinemateket kl. 21.00

Har du turistpasset kan du hente ut billetter til alle visningene på Cinemateket. Du kan velge mellom slapstickkomedie med Charlie Chaplin i Småen, koselig musikal med klassikeren Annie og norsk 50-tallskomedie i 5 Loddrett. For det mer voksne filmpublikum kan du kose deg med komedien The Blues Brothers, Wiener-Dog, en kritikerrost svart komedie om en hund og dens fire eiere og avslutte kvelden med den omdiskuterte og svært satiriske science fictionfilmen Starship Troopers.

God filmfornøyelse!

Hvor: Cinemateket

Når: Fra kl. 12


5. Kunst for alle

Apichaya Wanthiang holder til i tårnatelieret som er øremerket utenlandske kunstnere i Rådhuset.

Oslo Open er Norges største kunstfestival der du kan møte over 380 profesjonelle kunstnere på deres egen arbeidsplass–atelieret. Du trenger ikke kjenne noen eller kunne noe om kunst for å delta. Enten vandrer du rundt på egen hånd eller du kan delta på guidet tur. Som veiviser kan du skaffe deg Oslo Opens digitale GPS kart.

Hvor: Over hele byen

Når: Lørdag og søndag kl. 12–18

Les også

 1. Les mer om arrangementet: 380 kunstnere med åpen dør under Oslo Open

Les mer om

 1. Oslo
 2. Utstilling
 3. Tur