- Drapmannen i krangel på skolen dagen før massakren

Tre av de fire som skal ha vært involvert i krangelen ble drept. Moren til Adam Lanza skal ikke ha vært ansatt ved skolen.

Sørgende trøster hverandre etter massakren.

Det er fortsatt uklart hva som var motivet bak skolemassakren i Newtown Connecticut der

Adam Lanza skjøt og drepte 20 barn og seks voksne.

Men til TV-kanalenNBCsier tjenestmenn at drapsmannen Adam Lanza skal ha vært involvert i en krangel med fire ansatte på skolen dagen før massakren. Tre av de involverte ble drept, mens fjerdemann ikke var på skolen.

Denne opplysningen kan midlertid ikke polititalsmann Paul Vance bekrefte. På en pressekonferanse lørdag sa han at de ikke hadde informasjon om en slik konfrontasjon.

Det ble i timene etter massakren meldt at moren til drapsmannen Adam Lanza jobbet som førskolelærer på skolen og at hun ble drept der.

Siden kom det frem at hun ble drept hjemme. Lanza skal først ha skutt sin egen mor i hjemmet deres før han dro til skolen.

Administrasjonssjef for skolene i Newtown Janet Robinseon avkrefter imidlertid overfor NBC at hun var ansatt ved skolen. Men hun sier det fortsatt er en mulighet for at hun kan ha jobbet som frivillig eller vikar der.

Våpnene Adam Lanza tok med seg til skolen tilhørte moren, melder amerikanske medier.

Politiet har ikke bekreftet at det er moren som er funnet på det andre åstedet.

Politiet nærmere motivet

Lørdag hadde politiet en kort pressekonferanse der de opplyste at de har gjort funn som kan gi svar hva som var motivet. Det andre åstedet, der moren skal ha blitt funnet, kan kanskje forklare motivet.

— Det andre åstedet har gitt oss gode spor på hvorfor dette har skjedd. Jeg ønsker ikke å gå nærmere inn på hvilke spor dette er foreløpig, sa polititalsmann Paul Vance.

Skolemassakren startet rett etter at elevene hadde startet skoledagen, klokken 9.30 om morgenen fredag.

Lanza ble heller ikke sluppet inn på skolen før skytingen, men tvang seg inn, sa Vance.

Et opptak fra politiets politiradio viser at skytingen på skolen var over på få minutter. Politiet fikk den først meldingen klokken 9.36 fredag formiddag. Ti minutter etter at skytingen var over tok politiet seg inn på skolen.

Les også: